9 gode grunde til at du skal lave en køkkenhave med dine børn

På kursus i madfotografering

Jeg kan næsten ikke komme i tanke om en bedre kombination end mad og foto. Præcis af den grund havde jeg tilmeldt mig et kursus i madfotografering hos Pia Enghild og drog lørdag afsted med bilen fuld af udstyr og maven lige så fuld af sommerfugle og forventninger.
Et kursus i madfotografering har længe været på min ønskeliste, men der er faktisk ikke så meget af den slags herhjemme og de kurser jeg havde kigget på i udlandet passede ikke rigtig i min kalender. Derfor blev jeg ekstra glad da jeg faldt over Pias tilbud – absolut fair pris og en hel dags hands on undervisning.
Vi var fire kursusdeltagere på holdet – de tre andre kendte hinanden i forvejen og har alle blogget længe. Vi lagde ud med kaffe, te og hjemmebag – faktisk havde Pia bagt fordi vi skulle tage billeder af brød i løbet af dagen. Pia gennemgik i løbet af dagen noget teori ad flere omgange og ind imellem lavede vi en masse hands on fotografering. Vi stylede, tog billeder, rykkede rundt og fotograferede fra alle tænkelige vinkler. Og så startede vi ellers forfra med at style, rykke rundt og tage billeder. Man skulle tro at der var grænser for hvor mange måder man kan fotografere en salat på – eller forårsløg for den sags skyld – men det er der faktisk ikke. Jeg skal spare jer for mængden af billeder (inklusive de 50 styk jeg har af forårsløg) men i får naturligvis lov til at se nogle af dem.

Madfotografering

Salat lys

Salat mørk

Kurset var virkelig godt – skønne omgivelser (sådan et studie er på min ønskeliste), god stemning og Pia er virkelig dygtig. Jeg er vild med at så meget af dagen gik med praktisk arbejde. Undervejs gennemgik vi også billederne på computeren og fik feedback inden vi gik i sving med fotograferingen igen. Vi brugte både naturligt lys og lavede også en mørk “hule” til fotografering hvor vi benyttede os af en dagslyslampe – personligt har jeg jo aldrig været den store fan af at bruge lyssætning – og slet ikke til mad. Igår blev jeg dog overbevist om at det selvfølgelig kan være smart til de dage i vinterhalvåret hvor det er for mørkt at fotografere når man kommer hjem sidst på eftermiddagen.
Jeg overvejer bestemt at deltage på kurset igen – er sikker på at der er masser af detaljer jeg kunne have god gavn af at få gentaget og en masse ny inspiration til billeder jeg kunne få.
Hvis du har lyst til at se Pias arbejde så kan du tage et kig på hendes hjemmside lige her.  Du kan også følge med på Facebook hvor hun er kendt som Fru Knips.

Morgenmad lys

4 kommentarer

 • Lotte

  Flotte billeder – glæder mig til at følge dig og dine kommende billeder af lækkert mad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Gad

   Tak Lotte-jeg er så glad for at du følger med. Lægger mig i selen for at inspirere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin christensen

  Flotte mad billeder det ser indbydende ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Gad

   Tak Karin-det var et ret fantastisk kursus… Og selv jeg fik (næsten) lyst til at spise oliven efter at have fotograferet salat i en times tid..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 gode grunde til at du skal lave en køkkenhave med dine børn