Jagten på den perfekte burger - Burger Anarchy Odense

[Opskrift] Brødslanger – en historie om at være overskudsramt

broedslangerBrødslanger er et hit på vores matrikel. Hvad kan jeg sige – alt der minder om noget, hvor vi må lege med maden er et hit. Jeg kunne nemt forsøge at bilde jer ind at det særligt er ungerne, der synes at det er sjovt, men sagen er, at jeg elsker at se hvad vores køkkeneksperimenter kan føre til og brødslangerne er ingen undtagelse.

Når vi bager brød sker det tit at børnene får lov til selv at kreere noget af dejen – jeg kan huske at det også var noget af det bedste jeg vidste da jeg var barn. Det var meget sjovere at lave brødelefanter, huse eller bare abstrakt brødkunst end det var at trille de fine runde boller. Det samme er tilfældet for vores unger og det var faktisk derfor at brødslangerne opstod.

De er så nemme at lave og du kan bruge den opskrift på boller du plejer – eller du kan lave brødslangerne efter opskriften herunder – en grov dej med blandt andet spelt.

Brødslanger (ca. 20 stk.)

Det skal du bruge:

3 1/4 dl. lunken vand
25 gram øko gær
1 tsk. honning
250 gram speltmel
250 hvedemel
1 tsk. salt
200 gram speltflager eller havregryn

Sesamfrø
Birkes
Græskarkerner til øjne
Grillspyd (træ)
Evt. 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt honning og lidt af melet og rør rundt i dejen indtil den er ensartet (jeg bruger røremaskine)
  3. Tilsæt salt og resten af melet lidt efter lidt men dejen æltes.
  4. Tilsæt speltflagerne/havregryn og ælt dejen i 4-5 minutter indtil den slipper kanten på røreskålen.
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  6. Læg grillspydene i vand (for at de ikke er helt tørre når de bruges – på den måde undgår du splinter i dejen)
  7. Form dejen til ca.20 boller og tril dem til slanger.
  8. Vikl en brødslange om hver grillspyd (jeg brugte 2 grillspyd til hver slange)
  9. Pensl slangerne med vand eller sammenpisket æg og drys med sesamfrø/birkes og sæt to græskarkerner på som øjne (du kan også bruge rosiner som øjne)
  10. Placér brødslangerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 10-12 minutter ved 180 grader varmluft.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jagten på den perfekte burger - Burger Anarchy Odense