Nu som fitness instruktør - det havde jeg alligevel ikke set komme

[Opskrift] Kanelsnegle – mit bedste trick til bløde og svampede kanelsnegle

kanelsnegleHvis der er bagværk jeg er vild med så er det kanelsnegle – lækre saftige og bløde kanelsnegle. Og allerhelst snupper jeg en i det sekund de kommer ud af ovnen.

Jeg tror faktisk ikke jeg kender nogen, der ikke er vilde med kanelsnegle. Så der er jo nærmest kun win-win ved konceptet. Hvis man da ikke lige regner med at man risikerer at de bliver tørre hvis ikke man får dem spist samme dag som de er bagt. (Allright, who am I kidding – der findes ikke et koncept der hedder kagerester)

Uanset om du nu hører til dem, der eliminerer hele portionen på samme dag som de er bagt eller ej, så er kanelsneglene alligevel bedst når de er helt bløde og svampede hvis du spørger mig. Lige præcist til det har jeg fundet et trick, der gør at dejen forbliver lækker blød og at fyldet bliver hvor det skal. Tal lige om win-win.

Du kan bruge præcist den opskrift du plejer når du laver kanelsnegle – tricket ligger nemlig gemt i hæveprocessen – eller du kan gøre som jeg gør og bruge en (for mit vedkommende) modificeret version af opskriften på Meyers Kanelsnurrer – den oprindelige opskrift finder du lige her.

Kanelsnegle ca. 20 stk. 

Det skal du bruge:

Dej
5 dl kold sødmælk
25 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
125 g sukker
10 g havsalt
7 g stødt
Kardemomme
150 g smør

Fyld
180 gram blødt smør
275 gram brun farin
2 spsk kanel

Sådan gør du:

  1. Hæld mælken i en røreskål og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og tilsæt mel lidt ad gangen mens dejen æltes.
  3. Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed indtil den er blank – det tager ca. 5 minutter.
  4. Skær smørret i små tern og tilsæt det til dejen, mens der fortsat æltes. Dejen æltes indtil smørret er arbejdet jævnt ind i dejen.
  5. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på ca. 40 x 50 cm.
  7. Rør fyldet sammen med en elpisker og smør den jævnt ud over dejen.
  8. Rul dejen sammen som en roulade og skær sneglene ud i ca. 1½ cm tykkelse.
  9. Læg sneglene med et lille mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Stil bradepanden med kanelsneglene i midten af din kolde ovn (det er her tricket kommer ind)
  11. Placér en bradepande i bunden af ovnen og hæld kogende vand i den nederste bradepande. Skynd dig at lukke ovnen, så dampen fra det kogende vand ikke slipper ud.
  12. Lad kanelsneglene hæve i ovnen i 15-20 minutter.
  13. Tag kanelsneglene ud af ovnen igen efter endt hævetid og sæt dem på køkkenbordet, mens ovnen bliver varm. Husk også at tage den nederste plade med vand ud af ovnen igen inden du varmer ovnen op.
  14. Varm ovnen op til 200 grader varmluft og bag kanelsneglene i 10-2 minutter indtil de er gyldne på toppen.
  15. Lad dem afkøle og smør evt. glasur på dem inden servering.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu som fitness instruktør - det havde jeg alligevel ikke set komme