9 tips til succes med Airbnb

[Opskrift] Lækker lemon cheesecake med masser af forårsfølelse

lemon_cheesecakeHvis der er noget jeg holder af når det kommer til kage så er det cheesecake. Jeg tror faktisk at jeg vil gå så vidt som til at sige at det er på min liste over yndlingskager.

Særligt lemon cheesecake er en favorit – ikke bare hos mig, men også hos husstandens øvrige beboere og derfor er den en klassiker hvis der skal laves kage herhjemme. Den var også en del af det kagebord min ældste søn havde bestilt da han blev student.

Da vi fik udfordringen med cheesecakes i bagedysten måtte det jo også være denne her jeg serverede, så måske du har set opskriften før – under alle omstændigheder kommer den her, så du selv kan gå i gang hvis du er blevet fristet.

Jeg har brugt forskellige bunde, når jeg har lavet den – senest, da jeg havde en bagedate med søde Nip fra sæson 6 i bagedysten, lavede vi bunden med lemonkiks – det holdt altså hele vejen. Jeg har også tidligere lavet den med “romkuglebund” og i mini version og skrevet om det her på bloggen. Den opskrift finder du lige her.

Lige her får du den i helt traditionel version – med bund af digestivekiks og lemoncurd på toppen.

lemon_cheesecake_til_blogLemon cheesecake 

Det skal du bruge:

Bund:
190 gram digestive kiks
100 gram sukker
100 gram usaltet smør

Fyld:
400 g flødeost naturel (ikke light)
200 g sukker
2
dl piskefløde
2
stk. citron, saft og skal (økologisk)
3 stk. husblas

Lemoncurd:
1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
120 g rørsukker
65
g smør
2
stk. past. æg
2 stk. husblas

Sådan gør du:

Bunden:
1. Knus kiksene enten i en frysepose, hvor du knuser kiksene ved at banke på dem med en kageruller eller alternativt kør dem til smulder i en foodprocessor.
2. Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld kiksesmuldrene og sukkeret i smørret og rør rundt til blandingen er en ensartet masse.
3. Pres blandingen ned i bunden af din form (20 cm springform eller kagering) ved at bruge dine fingre eller bagsiden af en spiseske. Bunden skal være fast og forholdsvist kompakt.
4. Bag bunden i ovnen ved 165 grader varmluft i cirka 10 minutter (og køl den herefter ned) eller frys bunden kortvarigt mens du laver fyldet til din cheesecake.

Fyldet:
1. Fyld en lille skål med koldt vand og udblød husblas heri i min.10 minutter indtil husblassen er blød.
2. Rør friskost og sukker sammen i en stor skål og hæld derefter fløden i lidt ad gangen mens du pisker i blandingen.
3. Tilsæt saft og skal fra de 2 citroner og pisk igen.
4. Pres væden ud af husblassen og hæld 3 spsk. kogende vand over mens du rører rundt.
5. Rør 2 spsk. af flødeblandingen i husblassen. Rør rundt indtil massen ensartet. Hæld derefter husblasblandingen tilbage i flødeblandingen og rør rundt indtil det hele er blandet sammen.
6. Hæld oste/flødeblandingen over kiksebunden (beklæd evt. først din form med konditorplast i kanten), dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig. Du kan også fryse kagen, hvis du skal bruge den ved senere lejlighed.

Lemoncurd:
1. Pres saften og riv skallen fra de 2 citroner i en skål. (gerne i en metalskål, da blandingen skal over vandbad senere)
2. Tilsæt sukker og smør og sæt skålen over vandbad og rør rundt under konstant omrøring indtil sukkeret er opløst.
3. Tilsæt de pasteuriserede æg og kog videre ved svag varme, indtil massen er tyknet.
4. Hæld blandingen over i en anden skål og lad den køle kortvarigt.
5. Fyld en lille skål med vand og udblød 2 blade husblas heri i min 10 minutter indtil husblassen er blød.
6. Pres overskydende væde af husblassen og hæld ½ dl. kogende vand over husblassen og rør rundt indtil det hele er opløst.
7. Rør 2 spsk. lemoncurd i husblassen og rør rundt.
8. Herefter hældes husblasblandingen i lemoncurden og der røres rundt indtil blandingen er ensartet.
9. Hæld glazen over cheesecaken og stil kagen tilbage på køl indtil glazen er stivnet.

Tip: Pynt gerne din cheesecake med noget der giver et sødt modspil til citronen – for eksempel små marengs, krystalliseret hvid chokolade eller hvad du ellers kan lide.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

9 tips til succes med Airbnb