3 fine områder du er nødt til at se i Hamborg

[Opskrift] Grove rugboller til madpakken

[Reklame – lavet i samarbejde med Castus]

Selvom skoleåret synger på sidste vers og der snart er sommerferie forude, forsøger jeg alligevel at trække det sidste kreativitet ud til børnenes madpakker, inden vi for alvor gearer ned og glemmer alt om madpakker for en stund.

Som en del af mit samarbejde med Castus har jeg i denne omgang lavet en opskrift på rugboller, som er et hit i madpakken her på vores matrikel. Jeg synes det er rart med et supplement til rugbrødsmadder og børnene synes det samme så jeg forsøger mig gerne med alternativer af forskellig art. Du kan finde opskriften på “hotdogs” til madpakken her, en opskrift på brødkranse her, og på bagels lige her.

Er man fan af at pynte madpakken lidt ekstra har jeg her lavet et forslag til hvordan man kan gøre dette ganske enkelt ved hjælp af bogstav udstikkere. De fine bogstavudstikkere kan du blandt andet finde lige her. Lige nu er der i øvrigt 15% rabat hos Bagetid, så der er god mulighed for at gøre en god handel.

Grove rugboller til madpakken

Det skal du bruge:

5 dl lunken vand
25 gram økologisk gær
1 dl yoghurt naturel eller A38
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
200 gram rugmel
150 gram grahamsmel
350 gram hvedemel
50 gram (til dejen) + 25 gram (til pynt) rugflager eller havregrynsflager
50 gram Castus frugtrulle (nøddemix eller kakao er rigtig gode til bollerne) plus lidt ekstra til spyd.

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Tilsæt 50 gram rug – eller havreflager, yoghurt, sukker, salt og rugmel og grahamsmel.
  3. Rør dejen til den er ensartet
  4. Tilsæt det resterende mel lidt ad gangen mens du ælter godt (enten på røremaskine eller i hånden)
  5. Sæt dejen til hævning i en tildækket skål i 45-60 min til den er vokset til dobbelt størrelse.
  6. Tag dejen ud på køkkenbordet og tilsæt Castus frugtrulle i små tern og saml dejen ganske kort.
  7. Skær dejen ud i lige store stykker (12-14 stykker) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Drys med de resterende 25 gram rugflager eller havregrynsflager og lad dem efterhæve på pladen i ca.15 minutter.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i ca.15 minutter indtil bollerne er gyldent brune.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.

Fyld bollerne med lækkert pålæg og pak dem fint ind og læg dem i madkassen sammen med de fine ABC-spyd. Bogstaverne laves ved at tage et stykke frugtrulle, rulle det ud til en tykkelse på ca ½ cm og udstikke dem med små bogstavudstikkere. Sæt bogstaverne på et madspyd, evt. sammen med lidt frugt.

TIP: Du kan lave ekstra bogstaver og bage dem i ovnen ved 160 grader varmluft i 10-12 minutter – så har du små lækre snacks at lægge med i madpakken.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 fine områder du er nødt til at se i Hamborg