December playliste - alt det gode julemusik

[Opskrift] Verdens hurtigste rensdyrcookies – til uventede gæster i december

I dag får du opskriften på rensdyrcookies, der er hurtige at lave og som spreder hygge og ægte julestemning. Ud over at du naturligvis kan bruge opskriften, hvis du får gæster med kort varsel, kan de selvfølgelig også laves til alle mulige andre lejligheder. Lad endelig børnene være med i køkkenet – opskriften er nem og jeg har aldrig oplevet børn, der ikke synes at disse rensdyrcookies er sjove at lave.

Har du lyst til udelukkende at pynte de fine rensdyrcookies kan du naturligvis købe kiks og bruge dem som basis for pyntningen. Det kunne være Digestive kiks, havrekiks fra Urtekram eller en anden af dine favoritter.

Rensdyrcookies – ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

125 gram hvedemel
2 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
200 gram blødt smør
200 gram sukker
55 gram brun farin
1 æg
210 gram havregryn

Til pynt:
Lidt smeltet chokolade
Alternativt lidt glasur

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft
  2. Bland mel, kakao, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål
  3. Pisk smør, sukker og brun farin sammen indtil massen er lys og luftig
  4. Tilsæt ægget og pisk igen indtil massen er ensartet
  5. Hæld melblandingen i massen lidt ad gangen mens du fortsat pisker (ved lav hastighed)
  6. Tilsæt havregryn og rør i blandingen indtil den er jævn
  7. Tag dej, der svarer til cirka en spiseskefuld op i hånden og rul dejen til en kugle
  8. Sæt hver kugle på en bageplade beklædt med bagepapir og giv dem et let tryk – vær opmærsom på at give hver kiks god plads på pladen, da de flyder ud under bagningen
  9. Bag dine cookies i 14-16 minutter indtil de er gyldne og kanten er sprød (midten er stadig lidt blød)
  10. Køl dine cookies af på en bagerist inden de dekoreres.
  11. Smelt chokoladen og hæld chokoladen i en sprøjtepose med lille tylle – eller klip et lille hul i sprøjteposen.
  12. Lav et gevir af chokolade, lav øjne og sæt en lille smule chokolade midt på din rensdyrcookies, som næsen kan sættes fast på.
  13. Sæt en lille chokoladeknap på som næse.

Se hvor længe du kan holde dig fra dem – de er så lækre.

 

 

2 kommentarer

  • Trine

    Hvordan opbevarer man dem bedst??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Homestretch

      Hej Trine,
      Jeg opbevarer dem blot i en kagedåse foret med bagepapir og lukket tæt. Håber de smager jer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December playliste - alt det gode julemusik