Og så brød solen frem….

Så kom og gik den ferie – og bød på lidt af hvert og heldigvis mest af det gode. Med masser af solstrejf og varmere stunder. Med lys og lange dage. Med masser af tid til os selv og hinanden, til selskab, venskab og familiehygge.
Og ferien bød på den mangfoldighed kun en ferie i april kan byde på – hvor man aldrig ved om man er købt eller solgt – om planer holder eller må laves om, men hvor man lever i øjeblikket og nærværet og hvor man opruster til sommerens indtog.
Hos os på Godset bød ferien på masser af havetid, så årets køkkenhave tager for alvor form. Der er tegnet, planlagt og ført ud i livet og der findes næsten ikke noget mere livsbekræftende end at dyrke sine egne afgrøder – om end i familiemålestok.
Et besøg i plantecentret – der er Gustavs foretrukne butik (tror ikke jeg kender andre 5-årige, der ville vælge plantecentret over Fætter BR) blev det naturligt nok også til. Både Gustav og Agnes fik valgt nye bærbuske og vi slæbte hjem af både hindbær, solbær og ribsbuske. Kartofler er sat til spiring og skovkanten er nu fyldt med alverdens krydderurter og de fineste blomster. Inden længe skulle det hele gerne begynde at vokse for alvor – og cirka samtidig dukker den blandede følelse af uoverskuelighed og ren lykke op og beriger os igennem sommeren.

ferie

Agnesmedkikkert

Kartoffelspiring

Dagene gav heldigvis også plads til at der kunne etableres et gyngestativ og rutsjebane i haven – og det er indviet med manér. Og så blev der leget, lavet tusindvis af perlebilleder og puslespil, og faktisk sået nærmest lige så mange karsefrø. Der blev bagt og trænet, gynget og hoppet, kørt på havetraktor og budt på kaffe og kage i Agnes’ egen lille café. Og faktisk blev legehuset også gjort vældig rent, da ungerne fandt ud af, at de nu også ville åbne udendørs café til sommer og invitere folk til at komme forbi.
Vi måtte naturligvis igennem den obligatoriske jagt på påskeæg – Gustav proklamerede at påskeharen jo bare havde smidt al chokoladen i vores køkkenskab og var noget skeptisk – han legede dog med – man vil vel gerne have del i gevinsten. Der er gravet rundt regnet 250 regnorme op af jorden, bygget sneglefarm til vores vinbjergsnegle og lavet insektbo i en gammel madkasse. Og når energien så var sluppet op var der rum til at læse bøger eller se en film som afslutning på dagen.

PS: Tidspunktet er perfekt til en af mine yndlingsforårssange – “Lyse nætter”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All glory comes from daring to begin