På kursus i madfotografering

Sådan forlænger du sommeren i køkkenhaven

Køkkenhaven

Indrømmet – det er måske lidt tarveligt at love at du kan forlænge sommeren i køkkenhaven, men bær over med mig – der er faktisk lidt om snakken. Med et ganske lille trick – som du måske allerede benytter dig af i forvejen kan du få årets høst i køkkenhaven til at strække sig over længere tid og faktisk vare helt ind i efteråret. Eller endda endnu længere, men det gemmer vi lige til et andet indlæg.
Tricket er at plante ad flere omgange med kortere mellemrum sæsonen igennem. Du skal naturligvis kun så inden for hver plantes sæson men gør du det hele vejen igennem bliver høsten automatisk også forskudt. Jeg kender en del havemennesker der allerede benytter sig af metoden når det kommer til kartofler, men det kan bruges på de fleste andre afgrøder også.

basilikum og salat

tagetes
Idag har jeg sat basilikum og salat – og jeg planlægger at gentage dette flere gange. Det er selvfølgelig lidt besværligt at skulle igennem hele procedure hver uge – omvendt giver det heller ikke nogen mening at så en masse salat og så blive bombarderet med den færdige salat  – alt sammen på samme tid – uden at kunne nå at bruge det hele.
Tagetes planter jeg i køkkenhaven for at holde skadedyr væk – dels tiltrækker den svirrefluen, som bekæmper bladlus og dels forvirrer den løgfluen med dens duft. Smart måde at bekæmpe uønskede gæster på – uden at bruge gift. Og så er de jo pæne at se på. Jeg har i år valgt en citrontagetes – den kendte jeg ikke i forvejen – den skulle efter sigende have en behagelig duft af citrus – det skulle vi nok kunne holde ud i køkkenhaven. Jeg laver disse fra frø og planlægger samtidigt at investere i nogle færdige planter – dels er de ikke dyre at indkøbe og dels tager det nogle måneder at lave dem selv. Og så længe venter løgfluen næppe med at invadere min køkkenhave. Den næste jeg variant jeg skal afprøve er lakridstagetes, der jo kan bruges som både krydderurt og sommerblomst. Den dufter og smager fantastisk af lakrids, anis og estragon i en skøn forening.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På kursus i madfotografering