Ses vi på Pinterest?

Urban Gardening 2 – Hvad kan man plante…

urbangarden10

I dag vil jeg fortælle lidt om hvad man kan plante, hvad vi plantede, hvad der var en succes i forhold til udbytte. Tidligere på ugen skrev jeg hvorfor vi gik i gang med urban gardening, det kan du læse mere om her

Igen vil jeg først lige kort præsentere mig selv (hvis du nu er ny læser) ?. Jeg hedder Claudia? Mor til William på snart 5 år, gift og bor (lidt endnu) i lejlighed i Odense C. Jeg blogger på min egen blog Frau Weber lige herover, men er inviteret af Jette til at blogge i denne uge.

Du kan plante det meste i din urban gaden. Men det man som oftest er udfordret af er pladsen. Og der må man gøre op med sig selv om man vil have lidt af mange forskellige grøntsager og bær eller om man vil begrænse sig og i stedet få en større høst af få grøntsager og bær.

Jeg valgte at have få grøntsager og bær for så at kunne få en større høst.

Jeg plantede…

 • Jordbær ( 2 forskellige slags).
 • Alverden krydderurter inkl. det traditionelle purløg, krus persille og bredbladet persille.
 • Løvstikke (Smid et sideskud med blade inkl. stilk i kartoflerne, når du koger dem. Det smager fantastisk).
 • Iceberg salat.
 • Cherrytomater
 • Rabarber.
 • Kartofler.

urbangarden8

Jeg plantede cherrytomater som var til krukker. De gav helt fantastisk godt som du kan se. Vi havde tomater i en rigtig lang periode, fordi de blev ved med at sætte nye tomater.

urbangarden10

Her kan du se hvordan både mine tomater og jordbær både gav et godt udbytte, men også at de modnes løbende, så vi havde både jordbær og tomater vi kunne gå og plukke af hver dag i en længere periode.

 

Noget af det der ikke gik så godt var mine løvstikke, de gik ud. De ville bare ikke leve på min altan. Men dem prøver jeg, at sætte igen i år. Iceberg fik jeg plantet ud i en alt for lav plantekasse, så pga. varmen tørrede de simpelthen ud for mig, selvom jeg vandede dem hver dag. Så det jeg lærte var, at det der med at plante i fx. tagrender og andre lave skåle, potter m.m. det holder ikke i virkeligheden, når der er blus på solen.

Men ellers fik jeg rigtig godt udbytte alt det andet jeg plantede…

Mine bedste råd inden du går i gang med urban gardening.

 • Se på hvordan solen falder der hvor du sætter dine ting. Kan de tåle at stå i direkte sol eller skygge? Jeg har fx. mine rabarber stående omme på den anden side af huset, for de kan godt tåle at stå i lidt skygge. Hvor at der ville mine tomater og jordbær ikke trives lige så godt. Læs på frøposen eller køb en havebog hvor der står hvad de forskellige grøntsager og bær kan tåle.
 • Købe ordentlige plantekasser/altankasser/potter m.m. Lad vær med at sætte dine grøntsager og bær i for lave kasser/potter m.m. Der er for lidt jord til at det kan holdes fugtigt dine grøntsager og bær dør af tørst.
 • Ta’ en beslutning om du skal have mange forskellige slags grøntsager og bær og få en lille høst af hver eller om du skal have få af de forskellige grøntsager og bær med en større høst.
 • Og til allersidst… Det kræver ikke så meget vedligeholdelse, når først de forskellige grøntsager og bær er plantet. Men vigtigst af alt er, du SKAL vande HVER dag med mindre, at det regner. Så planlægger du at skulle på 3 ugers sommerferie, så kræver det at du har en, som vil komme og vande hver dag. Ellers overlever din urban garden ikke og så er det spild af tid og penge at gå i gang.

urbangarden7

Jeg elskede at sidde i min stue om aften og nyde alt det lækre grønne på altanen.

Har du spørgsmål inden du går i gang eller i mens du er i gang med din urban garden, så smid dem i kommentar, så svarer Jette eller jeg gerne på dine spørgsmål… God høst…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ses vi på Pinterest?