Urban Gardening 2 - Hvad kan man plante...

Cookies ala Starbucks

cookies

Nogle gange er der bare brug for cookies – end of story. Nogle af de bedste, der kan opdrives er dem fra Starbucks – lækre, saftige cookies med masser af chokolade. Det er jo bare ikke alle, der har en Starbucks i nærheden – og hvis vi havde så kunne vi jo hurtigt blive fattige. Heldigvis har man jo så muligheden for at lave nogle selv – og da vores søn på 5 år i går mente at far bestemt ville blive glad hvis vi havde bagt cookies til ham når han kom hjem (uden skjult agenda naturligvis) var det jo en nem beslutning at gå i gang.

Min mor fylder 70 år i morgen og i den anledning har vi inviteret hende på middag – og desserten bliver så cookies. Fordi det er en ganske særlig lejlighed er vi gået all-in og har kastet al fornuft og god kostpolitik over bord. Det betyder at de her både indeholder sukker i flere former. Og chokolade naturligvis. Masser af chokolade. Det er jo ikke hver dag ens mor fylder rundt. Desuden er alle ingredienser økologiske – og det ved vi alle hvad betyder. Økologi er sundt.

Opskriften har jeg fået fra en kollega, så den er ikke hjemmegjort (kender ikke rette ophavsmand, så kan ikke kreditere rette vedkommende) – ikke desto mindre har jeg allerede modtaget de første anmeldelser på det færdige resultat (man er jo nødt til at teste inden man serverer til et større selskab ikke?) og de er godkendt. Faktisk mente Gustav på 5 endda at de var bedre end dem fra Starbucks. Og det siger jo ikke så lidt.

cookie

Og så til det vigtige – her får i opskriften.

Cookies med chokolade – masser af chokolade

ca.30 stk.

Du skal bruge:

225 gram helt blødt smør
150 gram sukker
125 brun farin
2 tsk vaniliesukker
2 store æg (eller 3 almindelige)
265 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
150 nødder (hasselnødder eller valnødder)
200 gram mørk chokolade

Sådan gør du:

1. Miks det hele undtagen nødder og chokolade, til det bliver en ensartet dej. Hvis du har en foodprocessor kan du bruge den.
2. Hak nødderne og chokoladen og bland det herefter i dejen.
3. Sæt klumper på størrelse med bordtennisbolde på bagepladen, ca. 9 pr. plade – der skal være god plads omkring dem da de
flyder ud.
4. Tryk dem flade med våde hænder.
5. Bag kagerne i 10-15 minutter ved 175 grader (jeg brugte varmluft) – de skal kun være lysebrune i kanten.
6. Lad dem køle af på en rist.

De føles stadig lidt bløde når de kommer ud – det er helt normalt og som det skal være. De bliver sprøde når de har ligget og
kølet lidt af.

chokoladecookies

PS: Alfons Åberg sneg sig ind overalt i dag. Historien er at jeg testede et nyt objektiv på mit kamera og de første billeder jeg tog havde jeg ikke lige fået ham fjernet fra det der var med i billedet. Og til sidst overgav jeg mig – der skal også være lidt til børnene (og de barnlige sjæle)

alfonsåberg

 

2 kommentarer

 • Lotte

  De skal da helt sikkert prøves – mums de ser lækre og sunde ud 🙂 – knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Gad

   De er virkelig lækre Lotte – men sunde er de vist ikke 🙂 Håber de bringer lykke alligevel.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urban Gardening 2 - Hvad kan man plante...