Hot cross buns - en engelsk klassiker i dansk forklædning

Sunde snacks til sultne unger

Måske kender i scenariet – det der med at hente ungerne efter en arbejdsdag og inden i har ramt egen matrikel har de allerede sagt at de er sultne. Indtil flere gange vel at mærke. Det er ikke altid de kan spises af med en rugbrødsmad – det kan jeg heller ikke altid bebrejde dem. De har jo trods alt allerede sat en madpakke til livs tidligere på dagen. Og frugt har de lige spist. Alligevel gnaver sulten og der skal tænkes hurtigt hvis ikke man skal falde i fælden med usunde snacks lige inden aftensmad.

På vores matrikel plejer vi heldigvis at være udstyret med et fint udvalg af muligheder når det kommer til eftermiddagssnacks – men vi kan altid bruge et ekstra kreativt boost for at det ikke går op i det samme hver gang. Og det skal selvfølgelig hverken være vanskeligt eller tage lang tid at lave – så er hele idéen ligesom gået tabt. Det varierer selvfølgelig hvad ungerne har lyst til – i perioder er det én ting, i andre kan de overhovedet ikke lide det, der var et sikkert hit ugen før. Så hos os er det som regel en god idé at børnene selv er med til at bestemme, hvad der skal på bordet om eftermiddagen. Endnu bedre bliver det når de selv er med til at lave det. Vi har altid et udvalg af de grøntsager vi bedst kan lide i køleskabet så det lægger som regel en god bund – der skal som regel dog lidt ekstra til.

I den forgangne uge fik Gustav og jeg den idé at vi ville lave riskiks med pynt. Ja, det er så den pæne (og politisk korrekte) måde at sige på at vi legede med maden. Vi havde en rigtig hyggestund og frembragte fine sager hvis vi selv skal sige det. Det var nemt at gå til, processen tog lige præcist så lang tid som børnetålmodighed rækker til, det så fint ud og smagte skønt. Alt i alt en succes. Til riskiksene drak vi en hjemmelavet grøn juice lavet på æbler, lime, spinat og agurk – med lidt isterninger i bliver det hurtigt til fine børnedrinks. Voksne må også drikke dem.

Riskiks

Riskiks

Grøn juice

Grøn juice med æble, spinat og lime

Når jeg skal finde inspiration til sunde snacks (og en million andre ting jeg søger inspiration til) bruger jeg ret tit Pinterest og jeg har kontant en lang liste over lækre sager vi skal prøve. Lige nu har vi blandt andet de her quesadillas på listen – dem må vi snart prøve. Der er naturligvis også masser af inspiration at hente på danske sider – en af mine favoritter er Valdemarsro – hos Ann-Christine er man altid sikret masser af inspiration til lækker mad til hele familien.  

Måske du har en god idé til sunde snacks til sultne unger – så vil jeg rigtig gerne høre fra dig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hot cross buns - en engelsk klassiker i dansk forklædning