Lækre forårssager til haven fra Flying Tiger Copenhagen

3 grunde til at jeg elsker at lave madplan

madplan_ugeplandkLad det være sagt med det samme – jeg har samme forhold til at lave madplan som de fleste jeg kender. I perioder går det virkelig godt med at lave madplan og så elsker jeg det. I andre perioder er det et nærmest ikke eksisterende fænomen på vores matrikel og så bruger jeg min energi på at ærgre mig over at jeg ikke har fået det gjort.
Netop fordi jeg faktisk det er ret skønt i de perioder, hvor vi får lavet madplaner forsøger jeg virkelig at holde konceptet i live – jeg har nemlig opdaget en del fordele ved at lave madplan.

I dette indlæg vil jeg derfor dele 3 grunde til at jeg elsker at lave madplan med dig. Til slut i indlægget er der også en rabatkode til dig, der kunne tænke dig at prøve en af de fine madplaner fra Ugeplan.dk – dem er jeg nemlig fan af og Anne hos Ugeplan.dk har været så sød at lade mig tilbyde mine læsere en fin rabat.

  1. Når vi laver madplan i vores familie får vi (som regel) altid mere varieret mad. Typisk hiver vi kogebøgerne frem søndag eftermiddag og gør planlægningen af næste uges mad til en hyggestund. Især vores børn er virkeligt gode til at lade sig inspirere af de mange opskrifter vi bladrer igennem – de er ret ofte grund til at vi prøver nye retter. Heldigvis er vores børn ikke kræsne og det gør jo nok det hele lettere.
  2. At lave madplan giver mere overskud i hverdagen. Når vi får planlagt ugens retter bliver der som regel også handlet stort ind én gang om ugen – det betyder at hverdagene har mere overskud – især fordi vi hverken skal “opfinde” hvad vi skal spise hver dag og fordi vi jo så heller ikke skal handle inden vi kan begynde på aftensmaden.
  3. Som en naturligvis konsekvens af selve planlægningen og det faktum at vi ikke handler hver dag sparer vi også penge, når vi laver madplan. Det er en grund du med garanti har hørt om før – og måske endda selv har oplevet. Hvor meget vi sparer har jeg ikke regnet ud, men jeg er ret sikker på at det er betragteligt beløb – tendensen til at tænke at vi da også lige kunne få take-away er heller ikke så stor når vi har lavet madplan så der sparer vi helt sikkert også.

Jeg vil egentlig også gerne dele et lille tip med jer, som fungerer rigtig fint i vores familie, når det kommer til planlægningen af vores hverdagsmad. Jeg fotograferer løbende de retter, der er mest populære på vores matrikel. Billederne har jeg fået printet som fotostrips – de tjener så som inspiration når vi laver madplan. Der sker også at ungerne har ønsker til næste uges madplan – så tager de ét af billederne og lægger dem op i en lille boks. På den måde starter vi som regel ud med flere forslag og skal ikke starte forfra hver uge med at finde på.

Som nævnt er vi rigtig glade for den madplan vi har fra Ugeplan.dk – den er lavet i plexiglas og måler 30×40 cm. Der medfølger fine vægbeslag og madplanen fås med hvid, sort eller gennemsigtig baggrund. Du finder madplanen lige her http://ugeplan.org/produkter/madplan-i-plexiglas/

[Indlægget er sponsoreret af Ugeplan.dk]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre forårssager til haven fra Flying Tiger Copenhagen