Castus ambassadør

Hamborg for hele familien

 

Hamborg

Det er ingen hemmelighed at vi elsker Hamborg. Med alle de ting byen byder på og med kun 2 timers kørsel fra vores matrikel er byen et oplagt valg når vi tager på weekendtur eller ferie.

Inden vores to yngste kom til verden besøgte vi ofte Berlin – en virkelig skøn by, som vi også holder meget af. Der er bare lige lidt længere transporttid og derfor var det oplagt med et alternativ da vi begyndte at have ungerne med når vi tog på weekendture. Hamborg minder os på mange måder om Berlin – lidt samme stemning, knapt så meget puls, men stadig med en dejlig storby-feeling.

Faktisk rejser vi til Hamborg ret ofte – det bliver vel rundt regnet til 6-8 gange om året. Det betyder at vi igennem de seneste par år har udforsket en del af byen og vi bliver bare aldrig trætte af det. Selvom vi har rejst mange steder i verden er Hamborg stadig én af de byer, der har en særlig plads i vores hjerter.

Når hele familien er med er det naturligvis en anden tur end når det blot er en weekend getaway for forældrene. Alligevel ender det ret ofte med at vi laver mange af de samme ting (måske lige med undtagelse af legepladsbesøgene når det er en forældretur)

På programmet har vi altid gåture i byen – Hafencity med al sit nybyggeri og fantastiske huse er et fascinerende område. Tilsvarende er Speicherstadt – dog med omvendt fortegn. De gamle bygninger med masser af charme dominerer området – her kan vi i øvrigt anbefale en guidet sejltur.

I byen findes mange fine legepladser – Planten und Blomen er en fin park, hvor der også er en stor legeplads og ellers er der ikke langt imellem mindre legepladser rundt om i byen.

På hitlisten over familieaktiviteter er Chokoversum – chokolademuseet, hvor de også har dansk guidede ture, hvis man føler sig lidt rusten i sit skoletysk. Skal man se museet er man nødt til at bestille en guidet tur – man kan altså ikke gå alene rundt derinde. Til gengæld kan det virkelig anbefales – jeg var en smule skeptisk i forhold til om mine unger ville synes det var interessant i 90 minutter, men tiden fløj afsted. Der var rigeligt med smagsprøver undervejs, en fin indføring i chokolade og så lavede vi også vores egne chokoladebarer (det er inklusive i prisen) Især det sidste var et stort hit hos børnene. Det anbefales at bestille billetter på forhånd – der er mange mennesker i højsæsonen.

chokoversum_hamburg

 

her-bor-vi

Vi bor altid centralt når vi besøger Hamborg – vi går rundt til det meste eller tager toget (vores børn har en alder, hvor det med at køre tog nærmest er en attraktion i sig selv). Det er faktisk ikke fordi jeg synes at det er specielt besværligt at køre bil i byen, men parkering er dyrt og ofte er det lige så hurtigt bare at gå eller at tage toget.

Vi har efterhånden testet en god del af byens hoteller og har en håndfuld vi gerne anbefaler – jeg håber det kan tjene lidt som inspiration. Det er selvfølgelig individuelt hvilke krav og ønsker man har til sit overnatningssted – vi kan godt lide lidt luksus og en pool og træningsfaciliteter er som regel med på vores ønskeliste når vi er afsted.

Park Hyatt er vores absolutte favorit – fantastisk hotel med virkelig god service, lækre værelser, træningscenter, spa og poolområde. Hotellet er bestemt i kategorien luksus og det afspejler prisen naturligvis også (vi plejer at kalde det værdifuldt i stedet for dyrt) – der er dog ret ofte mulighed for at få halv pris på børnenes værelse når vi er der. Alt afhængig af sæson betaler vi som regel mellem 2200 kroner og 3000 kroner for to værelser per nat. Er man afsted på kærestetur og skal kun bruge et enkelt værelse er prisniveauet dog virkelig fornuftigt når man sammenligner med de hoteller vi ellers benytter os af.

Sofitel er et andet skønt hotel, der også er centralt placeret og som også har både pool og træningsfaciliteter. Her er mulighed for almindelige dobbeltværelser, men også større værelser på ca. 60 kvm. hvor man nemt kan have to børn med – det har vi brugt flere gange og været tilfredse hver gang.

Marriott, Scandic, Renaissance og Side Design Hotel er centralt placerede hoteller, hvor vi også har været glade for at bo hver gang vi har besøgt dem.

her-spiser-vi

Inden indlægget udvikler sig til en mindre roman må jeg lige dele et par tip til spisesteder med jer – alle er steder der er børnevenlige og hvor priserne er helt fornuftige.

Den bedste burger får vi hos Better Burger Company – det er imidlertid ikke “any other burger”, de serverer – faktisk går de op i både råvarer og fremstilling, og derfor bager de selv deres brød (det kan man faktisk se, når man lige lurer ind af et af de små vinduer), og så laver de deres bøffer på økologisk oksekød.

Hvordan de steger bøfferne, er mig stadig en gåde, selvom jeg har forsøgt at lure det flere gange. Faktum er, at deres bøffer er saftige og helt perfekt tilberedte og toppet med alskens friske grøntsager, som man selv vælger. Hele herligheden, serveret med lækre grove fritter og en øko sodavand, får du får blot 10 euro – det er godt nok svært ikke at være fan.

Nu kunne det lyde som om jeg fik løn for at reklamere for stedet (I wish) – i virkeligheden er jeg bare ret stor fan af stedet.

better_burger_company_hamburg

Vapiano er en anden klassiker – fint koncept med italiensk mad til budgetvenlige priser. Vapiano findes flere steder i byen og vi er særligt fan af de simple tilberedningsmetoder stedet benytter og at der som regel serveres mad i et tempo, der er passende i forhold til børnenes tålmodighed. Her er der retter fra 7 euro til 12-13 euro – det synes vi er en ret fornuftig pris.

Pastaret hos Vapiano

Pastaret hos Vapiano

I Perle, et mindre indkøbscenter midt i byen, har vi fundet et indisk spisested, der serverer, det vi regner for at være autentisk indisk mad. Det er indere der har stedet og de laver den skønneste mad som både voksne og børn er fan af. Priserne ligger fra ca. 6 euro for en ret – og der er rigelig mad for pengene skal vi hilse og sige.

Jeg forventer at udbygge min lille Hamborg guide løbende – har du tips til byen så skriv endelig – vi har stadig en del aktiviteter på vores liste, som vi endnu ikke har afprøvet, men der er garanteret steder vi ikke kender til så tøv ikke med at give lyd. Vi bliver aldrig færdige med den fantastiske by.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Castus ambassadør