De lækreste pretzels

Æggemuffins – den perfekte måde at starte dagen på

aeggemuffinsJeg er fan af morgenmad – altså når jeg vel at mærke har været vågen en halv times tid og har fået min kaffe først. Faktisk er det ret smart at jeg er A-menneske for det betyder at der som regel er god tid om morgenen – både til hverdag og i weekenden.

Når det kommer til morgenmaden er jeg egentlig ret simpel – det bedste man kan servere for mig er enten et eller andet hvor der indgår æg eller også er det havregrød de dage hvor jeg træner om formiddagen. Og så kaffe naturligvis – det burde nærmest være morgenmad i sig selv.

De her æggemuffins er ret populære på vores matrikel og de får altid hurtigt ben at gå på. De er geniale når de er varme, men kan også bruges i madpakken. I princippet kan man putte lige præcist de grøntsager i man kan lide – denne her er bare en klassiker hos os, så det er denne variant vi kører ret ofte.

Jeg bruger som regel en muffinform (dem med 12 rum i) når jeg laver disse æggemuffins. Man kan også sagtens benytte silikoneforme.

En del har spurgt om opskriften på Instagram, så jeg tænkte at det ville være nærliggende at dele den lige her. Laver du den i andre varianter så giv mig gerne et hint – jeg vil så gerne have ny inspiration.

Det skal du bruge: (jeg laver som regel 8 muffins ad gangen)

8 skiver prosciutto (italiensk lufttørret skinke) – en skive per æggemuffin.
Babyspinat – jeg lægger så meget i hver muffin jeg overhovedet kan komme til.
8 æg
Salt og peber
Evt. lidt ost

Sådan gør du:

  1. Spray evt. med lidt olie eller smør i muffinformen
  2. Læg en skive prosciutto i hver muffinform – sørg for at bunden er dækket så ægget ikke løber ud i formen når du slår det ud i formen.
  3. Fyld op spinat.
  4. Slå et æg ud i hver muffinform
  5. Krydr med salt og peber
  6. Drys evt. en lille smule ost over hvis du kan lide det.
  7. Bag dine æggemuffins i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter (lige tid nok til et brusebad)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lækreste pretzels