Æggemuffins - den perfekte måde at starte dagen på

Frugttacos – det nye sort

frugt_tacos_pandekagerJep, du læste rigtigt. Frugttacos. It’s a thing. Eller det vil sige det ved jeg faktisk ikke om det er ude i verden, men nu er det i hvert fald indført på vores matrikel og det er godkendt af hele 4 børn, hvoraf to ikke engang er mine egne. Det svarer vel nærmest til et double-blinded studie med statistisk signifikant resultat?

Idéen opstod da jeg var igang med at eksperimentere med bagte donuts – mere om det i et senere indlæg – lad mig nøjes med at sige at den opskrift lige skal finjusteres før jeg sender den ud i offentligheden. Jeg havde en del grunddej til overs som jeg så forvandlede til pandekager i stedet for. Da jeg så samtidig havde gang i et oprydningsprojekt i køkkenet og faldt over mine tacos-kurve blev jeg enig med mig selv om at de to ting måtte kunne kombineres.

Fremgangsmåden er ganske simpel – når du har lavet dine pandekager, aka tacos, så fylder du dem med frugt eller bær af forskellig art. Indrømmet – det ser pænere ud end det er let at spise – men sjovt er det altså. Og børnene købte konceptet med det samme og syntes det smagte fantastisk. Når det kommer til pandekager vil jeg selv helst have dem serveret med citronsaft og sukker – hvis du endnu ikke har prøvet den kombination så lov mig lige at du gør det næste gang du spiser pandekager. Det smager helt fantastisk.

Når det så er sagt så synes jeg de her frugttacos var ret skønne – den friskhed der er i bærrene giver et fint modspil til den lidt tunge dej. Jeg tænker at de nemt kan serveres som en del af den surprise-picnic jeg har planlagt til min datters fødselsdag i næste uge.

Apropos fødselsdag – hvad er det lige man giver en 6-årig, der har absolut ingen ønsker?

frugttacos

Opskriften på de lækre frugttacos kommer lige her:

Det skal du bruge:

6 æg
225 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
2 3/4 dl mælk
1 knivspids salt
Frugt og bær til fyld

Sådan gør du:

  1. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
  2. Pisk hviderne stive sammen med salt.
  3. I en seperat skål røres melet sammen med æggeblommerne – si evt. melet først.
  4. Pisk bagepulver og mælk i blandingen med æggeblommerne.
  5. Fold æggehviderne ind i blandingen – sørg for at du ikke slår for meget luft ud af blandingen.
  6. Steg pandekagerne på panden ved medium varme – jeg laver 3 ad gangen på en større pande. (jeg bruger smørspray som fedtstof til panden)
  7. Vend pandekagerne når der kommer små bobler på overfladen af dejen.
  8. Når pandekagerne er færdige fyldes de med frugt og bær. Pynt evt. med lidt revet chokolade eller kokos.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggemuffins - den perfekte måde at starte dagen på