Frugttacos - det nye sort

Pizza på en ny måde

pizzastjerneKan vi ikke lige tale lidt om pizza? Jeg elsker det. Og jeg er med sikkerhed ikke den eneste. Jeg er overbevist om at der kommer til at udvikle sig en hel kategori her på bloggen, der omhandler pizza.

Samtidig er jeg vild med at udvikle på min opskrifter – det der med at lege med maden er alligevel dybt undervurderet hvis du spørger mig.
Under alle omstændigheder blev det for nyligt omsat til pizza på en ny måde og jeg fik lavet både en pizzastjerne og et pizzahjul. Begge dele blev taget godt imod – mine unger lod sig i virkeligheden ikke imponere synderligt over det kreative twist jeg synes jeg havde lavet – essensen var at det var pizza og det var det, der talte.

Du kan naturligvis bruge lige den opskrift på pizzadej du ønsker – måske har du allerede en favorit. Når det kommer til mel bruger som regel enten en Tipo 00 mel (den har højt glutenindhold – perfekt når man bager pizza) eller en durum pizzamel.
Jeg bager altid mine pizzaer på mit bagestål fra Diablo Steel (jeg er ikke sponsoreret af dem – det er ganske enkelt ren kærlighed) – på deres hjemmeside kan du også finde inspiration og opskrifter til blandt andet pizzabagning.

Her kommer fremgangsmåden til både en pizzastjerne og et pizzahjul – opskriften på dejen er den samme. Fyldet kan du variere som du bedst kan lide det – min egen tommelfingerregel når det kommer til fyld er at der ikke skal for meget på – men det er også fordi jeg elsker når brødet er helten.

Dej:

10 gram frisk gær
250 ml lunken vand
500 gram mel (gerne tipo 00 eller durum pizzamel)
5 gram salt.

Sådan gør du:

 1. Gæren røres ud i det lunkne vand.
 2. Bland mel og salt sammen og hæld det i gærblandingen lidt efter lidt imens du enten ælter med hænderne eller bruger røremaskine.
 3. Når dejen er æltet godt sammen sættes den til hævning på køkkenbordet, dækket med et fugtigt viskestykke. Dejen hæver til dobbelt størrelse – cirka 2 timer når du bruger den angivne gærmængde.
 4. Når dejen er færdighævet deles den i to portionerpizzastjerne

Til pizzastjernen gør du følgende:
Rul den ene portion dej ud til en rund pizza ca.30 cm i diameter.
Lav 8 indsnit i dejen fra kanten af dejen og 5-6 cm ind mod midten.
I midten laver du en stjerne ud af 8 små indsnit (se billede)
Læg fyldet på som vist på billedet.
Fold de to sider af hver dejstribe ind mod hinanden så de danner en “lukning”
Bag pizzaen i ovnen ved 210 grader varmluft i 8-10 minutter. (ovne er ret forskellige så prøv dig frem)

 

 

 

 

 

pizzahjul

Til pizzahjulet er fremgangsmåden tilsvarende let.
Rul en portion dej ud til en rund pizza – diameter cirka 30 cm.
Lav 8 større indsnit i midten af dejen – se billedet.
Læg fyldet på i kanten af dejen hele vejen rundt – til denne pizza havde jeg en rest spaghetti med kødsovs – det fungerede virkelig godt som fyld.
Fold hver spids fra indsnittet i midten af pizzaen ud over kanten og hæft fast på bunden af pizzaen. (se billedet)
Bag pizzaen i ovnen ved 210 grader varmluft i 8-10 minutter.

Hvis du kaster dig ud i projektet så tag mig endelig på de billeder du eventuelt lægger på Instagram – jeg vil så gerne se jeres kreationer.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 • HOV! Så kom din nye blog pludseligt der i mit feed 😉 Fedt!
  PS: Jeg venter stadig på min pizza. Har drukket vinen, fordi jeg blev sulten 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

   Midnatspizza er noget af det bedste – skal jeg have mere vin med? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frugttacos - det nye sort