Pizza på en ny måde

Verdens bedste kylling

verdens_bedste_kyllingPå vores matrikel kalder vi denne her ret for verdens bedste kylling.

Den er nærmest fast indslag på vores ugentlige madplan – mest af alt fordi den virkelig smager godt, men også fordi det er så nemt at lave, kun tager ganske få minutter at forberede og derefter passer sig selv i ovnen. Det er altså noget af et win i en modern børnefamilie synes vi.

Ganske ofte serverer vi “bare” en dejlig salat og friske grøntsager til kyllingen. Andre gange laver vi en “alt-i-én-pande” ud af retten og lægger kartofler eller andre grøntsager ned til kyllingen og lader det stege med.

Fælles for alle de varianter vi har fundet på over tiden er, at kyllingen er helten og er en træfsikker succes hver gang.

Man kunne fristes til at tro at der må ligge raketvidenskab bag verdens bedste kylling, men sandheden er at den er så nem at lave at alle kan være med.

Hemmeligheden bag er citroner. Skær en citron ud i kvarte og læg dem inden i kyllingen mens den steger – så er du sikker på en kyllingesteg, der er saftig.

Under skindet på brystkødet laver jeg en lille “lomme” og lægger friske krudderurter ind. Basilikum eller bredbladet persille er vi særligt glade for i vores familie.

Lårene på kyllinge ridses og hele kyllingen gnides med groft salt. Skal det være ekstra lækkert gnider jeg lidt smør ind på toppen af kyllingen.

Jeg steger kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 1 time alt afhængig af kyllingens vægt.

Jeg er altid på udkig efter lækkert tilbehør til denne klassiker, så hvis du nu har opskriften på det perfekte tilbehør eller salat så læg endelig en kommentar.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza på en ny måde