Verdens bedste kylling

Mini lemon cheesecake

Mini_lemon_cheesecake[Indlægget er sponsoreret af Castus]

Åh cheesecake – jeg er ret vild med det. Og det siger faktisk ikke så lidt for jeg er ikke den store kagespiser. Jep, du læste det her først. Jeg ELSKER at bage, men er faktisk størst fan af det hvis andre spiser mit bagværk, når det er færdigbagt. Altså lige med undtagelse af cheesecake, som jeg virkelig er vild med.

Da jeg for nylig fik en sending med Castus lækkerier var de nye Naturlig sød dessertruller fra Toftkær med i kassen. Dessertrullen med rom fangede straks mit øje og da jeg åbnede pakken blev jeg helt overbevist – den dufter så godt af romkugler. Jeg er ikke den eneste der er vild med den – da min kære med-ambassadør for Castus, Josefine havde modtaget sin kasse lagde hun en story op på Instagram, hvor hun havde spist direkte af rullen. Tro mig – den er virkelig så god.

Jeg forestillede mig at den lidt tunge smag fra romkugle-rullen kunne kombineres fint med det syrlige i en lemon cheesecake, så det måtte jeg jo igang med at lave. Til denne her opskrift har jeg lavet dem som mini lemon cheesecakes, men du kan sagtens bruge opskriften hvis du hellere vil lave én større cheesecake. I det tilfælde vil jeg anbefale dig at bruge en kagering, der er max 20 cm i diameter.

 

Det skal du bruge:

Bund:
ca. 100 gram Naturlig sød dessertrulle med romsmag fra Toftkær

Fyld:
200 g flødeost naturel (ikke light)
100 g sukker
1 dl piskefløde
1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
2 stk. husblas

Lemoncurd:
1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
60 g rørsukker
35 g smør
1 stk. past. æg
1 stk. husblas

Sådan gør du:

 1. Forbered 4 små kageringe ved at beklæde dem indvendigt med kageplast. Jeg bruger ringe fra Patisse med en diameter på 7 cm. Husk at den kageplast du bruger skal være høj nok til at gå op over kanten på kageringen. Sæt ringene på et plastik skærebrædt eller i et fad, så du kan flytte dem direkte på køl senere.
 2. Rul et stykke dessertrulle ud på et plastic skærebrædt og stik bunde ud med en udstikker på samme diameter som bageringene. Du kan også bruge en af bageringene til at stikke dessertrullen ud med.
 3. Læg en udstukket bund i hver af de 4 kageringe – vær opmærksom på at bunden skal slutte helt tæt ved ringen – tryk evt. bundene på plads så de ligger som de skal.
 4. Fyld:
  Fyld en lille skål med koldt vand og udblød husblas heri i min. 10 minutter indtil husblassen er blød.
 5. Rør friskost og sukker sammen i en stor skål, og hæld derefter fløden i lidt ad gangen imens du pisker i blandingen. Tilsæt saft og skal af de citronen og pisk igen.
 6. Pres væden ud af husblassen og hæld 3 spsk kogende vand over mens du rører rundt. Rør 2 spsk. af flødeblandingen i husblassen. Pisk indtil massen er ensartet. Hæld herefter husblasblandingen tilbage i flødeblandingen, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen.
 7. Hæld oste/flødeblandingen over kiksebunden, dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig.
 8. Lemoncurd: (laves først når cheesecaken har sat sig)
  Pres saften og riv skallen fra citronen i en skål.
 9. Tilsæt sukker og smør.
 10. Hæld blandingen i en metalskål og varm den op over vandbad under konstant omrøring indtil sukkeret er opløst.
 11. Tilsæt det pastauriserede æg og kog videre ved svag varme, indil massen er tyknet. Hæld blandingen over i en anden skål og lad den køle af kortvarigt.
 12. Fyld en lille skål med koldt vand og udblød 1 blad husblas heri i min.10 min indtil husblassen er blød. Pres overskydende væde af husblassen og hæld ½ dl kogende vand over husblassen rør rundt indtil det hele er opløst.
 13. Rør 2 spsk lemoncurd i husblassen, 1 skefuld ad gangen og rør rundt. Herefter hældes husblasblandingen i lemoncurden, og der røres rundt indtil blandingen er ensartet. Lad lemoncurden køle en anelse af inden du hælder den over cheesecaken.
 14. Hæld lemoncurden over cheesecaken og stil cheesecaken tilbage på køl indtil lemoncurden er stivnet.
 15. Tag kagerne ud af køleskabet, fjern kageringen og kageplasten forsigtigt.
 16. Pynt evt, med friske bær og/eller spiselige blomster umiddelbart inden serveringlemon_cheesecake_snit

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste kylling