Pasta med bagte kødboller og lækker tomatsovs

Økologisk høstmarked lige om lidt – ses vi?

aeblerOm blot lidt over en uge (2. og 3. september 2017) slår en lang række økologiske fødevareproducenter dørene op og byder indenfor, når der afholdes Økologisk Høstmarked 2017.

Over hele landet er økologiske landmænd, store som små steder, repræsenteret og er klar til at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Økologisk Høstmarked gennemføres af Økologisk Landsforening og deres vision er, i samarbejde med værterne, at skabe et forbrugerevent, der sætter fokus på på kvaliteten og mangfoldigheden af de økologiske fødevarer.

I kan nok levende forestille jer, hvor meget jeg glæder mig til at tage afsted sammen med min familie. I bedste tv-køkken-stil har jeg snydt og er taget i forvejen for at besøge et af de steder, der slår dørene op, når Økologisk Høstmarked løber af stablen i første weekend i september.

kongeaa_gaardbutik

For et par dage siden besøgte jeg Kongeå Kylling, hvis ejere Vibeke og Kim, opdrætter økologiske kyllinger på en gård lidt uden for Vejen, blot 300 meter nord for Kongeåen.

Der er dømt landidyl fra det sekund man kører ned af alléen til deres fine sted og straks efter mødet med Vibeke og Kim bliver jeg budt på rundvisning hos kyllingerne.
De 2200 kyllinger, som parret har lige for tiden, har et kæmpe areal at boltre sig på – faktisk har de langt mere plads end det påkrævede og det er tydeligt at de nyder at kunne løbe frit i både skovområde, de bakkede enge og i den lille frugtplantage, som parret også har etableret.

Både Vibeke og Kim taler entusiastisk om det at drive økologisk kyllingehold og svarer på alle de spørgsmål jeg har under mit besøg.

“Kyllingerne har travlt med at komme ud, når vi åbner for stalddørene om morgenen – faktisk ville vi have ventet med at lukke dem ud til du kom i dag, forklarer de mig. Men da vi kom over i stalden tidligere i morges kunne vi se at de jo slet ikke kunne vente med at komme ud så vi lukkede dem selvfølgelig ud som vi plejer.”

Det er første gang at Vibeke og Kim (og deres tre drenge) er med når Økologisk Høstmarked løber af stablen i år, og de er fulde af forventninger til dagen. De har inviteret flere andre økologiske fødevareproducenter til at være med hos dem – da jeg spørger ind til det fortæller de samstemmende, at de synes det er hyggeligst når der er flere repræsenteret: “og vi skal jo hjælpe hinanden, så selvfølgelig får de en plads hos os”, fortæller Vibeke.

kyllinger_i_kyllingegaarden

Selvom det er første gang at Kongeå Kylling er repræsenteret ved Økologisk Høstmarked har parret store forventninger og ambitioner for dagen. Jeg kan knapt følge med, da de fortæller mig om rækken af aktiviteter, der kommer til at finde sted på deres gård. Alt fra snobrødsbagning over tovtrækning til besøg hos kyllingerne er på listen over ting man kan opleve, hvis det er deres gård man vælger at besøge.

Parret har også valgt at invitere en kok til at lave mad (med kylling naturligvis) og som besøgende kan man således købe en frokostbillet og få chancen for at smage på flere forskellige retter, mens man besøger gården. Der er naturligvis også lejlighed til, at man kan stille masser af spørgsmål til livet på Aagaard, hvor Kongeå Kylling har til huse.

Det tog mig ikke mange minutters samtale med parret at mærke, hvordan de virkelig brænder for det de laver. Og det smitter og gør mig glad helt ind i mit øko-hjerte at se hvordan, det jeg betragter som værende et godt kyllingeliv, kan se ud. Jeg er slet ikke i tvivl om, hvor jeg skal hen med min familie i næste weekend.

kyllinger_mark

Skulle du have lyst til at besøge lige præcist Kongeå Kylling når der er Økologisk Høstmarked 2017 kan du finde dem lige her.

Bor du ikke lige i nærheden af Vejen er der heldigvis også mange andre muligheder – du finder masser af oplysninger og inspiration på arrangementets egen hjemmeside, ligesom du kan finde et kort med en oversigt over alle de steder, der er repræsenteret ved Økologisk Høstmarked.

Måske ses vi derude i landet til Økologisk Høstmarked i næste weekend – hvis vi gør så kom endelig hen og sig hej.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med bagte kødboller og lækker tomatsovs