[Opskrift] Rugbrødstwistere til madpakken

[Opskrift] Lækre bananmuffins med chokolade

bananmuffins_bordTæt på hvor vi bor er der den fineste lille ø – det tager os blot ti minutter at køre til færgen og syv minutter at sejle og så befinder vi os på  det skønneste sted, med fin natur og masser af ro.

I lørdags besluttede vi os lidt spontant for at tage cyklerne med over på øen og gå på opdagelse. Vejret var rigtig fint til sådan en tur og vi havde pakket en lille picnickurv med små saftige bananmuffins, som jeg tidligere på dagen havde kreeret.

agnes_strand

Overmodne bananer er fantastiske til formålet, så det var i bedste stop madspild stil at jeg naturligvis måtte forvandle bananerne til noget lækkert. Jeg kunne så ikke gøre for at jeg kom til at tabe en håndfuld chokolade ned i dejen også – heldigvis blev jeg tilgivet af min familie.

Vi fik cyklet rundt på øen – 8 km for at være nøjagtig. Vi gjorde holdt på en lille strandbred på den ene side af øen, spiste vores medbragte bananmuffins, slog smut ved vandet, plukkede vejkantsblomster og kravlede op i et udsigtstårn så vi kunne se hele vejen til Fyn. Vi samlede brombær ved vejkanten, legede på legepladsen og spiste pandestegte rødspætter ved havnen inden vi atter tog færgen over til fastlandet. Hvor heldig kan man være sådan at have en fin ø nærmest i baghaven.

blomster_i_cykelkurv

Du skal naturligvis ikke snydes for opskriften på de lækre bananmuffins (der også er saftige – det er vigtigt) – de var vanvittigt gode, der på øen med udsigt over vandet, men de kan garanteret også spises alle mulige andre steder.

bananmuffins

Bananmuffins med chokolade – 12 stk. 

Det skal du bruge:

4 små bananer (skal være modne)
75 gram smør
150 gram sukker
1 æg
½ tsk. vaniliepulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. kanel
200 gram hvedemel
50 gram hakket chokolade (jeg bruger de små chokoladechips fra Callebaut)

Sådan gør du:

 1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
 2. Smelt smørret og hæld det i en skål sammen med bananerne – pisk med en elpisker. Når bananerne er godt modne kan du sagtens bare gøre det med piskeren – ellers starter du med at mose bananerne med en gaffel.
 3. Tilsæt sukker og æg og pisk godt igennem igen.
 4. Tilsæt vaniliepulver, bagepulver, natron og kanel og hæld til sidst mel i blandingen og pisk godt indtil blandingen er ensartet.
 5. Hæld det hakkede chokolade i blandingen og rør godt rundt med en ske.
 6. Fordel dejen i en muffinform – brug en form med slip-let belægning eller hæld dejen op i små papirforme som du sætter ned i den store muffinform, så de holder deres form.
 7. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter – test med en kagetester for at se om de er bagt færdige.
 8. Lad muffins køle af på en rist – de smager fremragende mens de stadig er lune. Smager også godt med en lille smule citronglasur og kokos på toppen.

 

2 kommentarer

 • Årh, hyggeligt!

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

   Det var simpelt hen top hyggeligt. Det betyder også at jeg nu sidder med snuden nede i arbejdet på en søndag, fordi turen igår var lidt en overspringshandling 😉 Men det var det hele værd… familietid kan ikke slås af noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Rugbrødstwistere til madpakken