På gensyn august - et tilbageblik

Økologisk Høstmarked – den perfekte søndag med familien

fotomontage_oekologisk_hoestmarkedIdag har vi været på Økologisk Høstmarked. Vejret var med os fra morgenstunden så vi drog tidligt afsted. Efter mit besøg hos Kongeå Kylling for et par uger siden, var det klart at det var der vi måtte hen. Særligt ungerne havde glædet sig til besøg på en kyllingefarm, så de var ret spændte.

Straks ved ankomst kastede de sig over aktiviteterne – yngstesønnen var ret vild med den trailer, der var fyldt med korn. Hemmeligheden bag at tiltrække en flok unger til at grave sig igennem en trailer fyldt med korn er at fortælle at der er gemt karameller dernede. Det virkede fremragende.

Agnes var mere optaget af kyllingerne så vi gik med på en rundvisning blandt kyllingerne og hørte historien om det gode kyllingeliv. I hvert fald sådan som det udfolder sig hos Kongeå Kylling. Rundvisningen bød på historien om kyllingelivet fra start til slut, hvordan de lever og hvad de spiser.

fotomontage_oeko_hoestmarked

Der var forskellige aktiviteter rundt om på gården – et stort hit var blandt andet tovtrækning, en stor bunke halmballer ungerne kunne lege i og ikke mindst snobrødsbagning. Gustav syntes særligt at melkværnene, hvor man kunne male sit eget korn var et hit.

På stedet var en del producenter af økologiske fødevarer og jeg fik mig en snak med flere af de passionerede landmænd og der var masser af lækre madvarer man kunne købe. Jeg var vældig begejstret for Økogårdene Skjern Enge og fik fyldt op med både kød og æg fra deres bod. De har i øvrigt også en webshop, som jeg tænker jeg skal benytte mig af fremadrettet.

Vi havde ikke købt frokostbilletter til arrangementet, men det vil vi klart overveje en anden gang. Der var hyret en kok til at tilberede forskellige retter med kylling og de så fantastisk ud og vi kunne høre at folk roste maden til skyerne.

Vi hyggede os på gården et par timer – der var virkelig gjort meget ud af, at gæsterne skulle føle sig velkomne og vejret var med til at sætte en fantastisk scene. Det er svært at forestille sig en bedre søndag sammen med familien.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På gensyn august - et tilbageblik