[Opskrift] Minipizzaer til madpakken

[Opskrift] Den ultimative brownie – eller i hvert fald tæt på

brownieLigesom  med jagten på den perfekte burger er jeg også på evig jagt efter den ultimative brownie. Jeg har efterhånden lavet brownies i flere versioner end jeg har overblik over – fælles for dem alle er, at de skal være svampede, cheewy og fyldt med chokolade for at jeg synes de er et hit.

Opskriften på denne her brownie er lige til at gå til – gør dig selv den tjeneste at gå all in på gode råvarer når du bager den. I det hele taget gælder det for alt det bagværk jeg laver, at jeg ikke har lyst til at gå på kompromis med kvaliteten af ingredienserne og jeg synes faktisk at der er en væsentlig forskel på råvarer. I denne opskrift ville jeg i hvert fald prioritere chokoladen meget højt – det er ligesom den, der bærer kagen.

Selv bruger jeg chokolade fra Callebaut og Summerbird – lys og mørk chokolade fra Callebaut og hvid og karamelliseret hvid fra Summerbird. (hvis ikke du har smagt den karamelliserede fra Summerbird mangler dit liv en ekstra dimension, punktum)

Ønsker du en særlig svampet brownie kan du erstatte halvdelen af det almindelige sukker med brun farin – jeg synes det er ret fantastisk – jo mere snasket jo bedre.

Den ultimative brownie

Det skal du bruge:

200 gram smør (rigtig smør)
200 gram hakket chokolade (jeg er vild med halvt mørk chokolade, halvt karamelliseret hvid chokolade)
2 spsk. kakao
200 gram sukker (eller 100 gram alm. og 100 gram brun farin)
4 æg
100 gram hvedemel
½ tsk. salt
Evt. 50-75 gram hakkede hasselnødder eller valnødder

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bradepande (ca. 25×35 cm) med bagepapir.
  2. Lad smør og chokolade smelte over vandbad, rør rundt i blandingen undervejs, og sæt til side og lad det afkøle kort.
  3. Pisk æg og sukker sammen til det er hvidt og skummende.
  4. Hæld chokoladeblandingen ned i æggeblandingen og rør godt rundt.
  5. Si mel i blandingen og tilsæt salt og evt. hakkede nødder og rør godt rundt indtil massen er ensartet.
  6. Hæld blandingen i bradepanden og bag brownien i 25-30 minutter. Overfladen skal være sprød men kagen skal stadig være lidt blød inden i.
  7. Lad kagen afkøle lidt og se så hvor længe du kan holde dig fra den 🙂

Server gerne kagen med en god skefuld vanilieis eller en syrlig coulis til – det giver et perfekt modspil til den tunge brownie. Hvis du kan lade være med at spise det hele samme dag som du har bagt den er den faktisk endnu bedre næste dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Minipizzaer til madpakken