På gensyn september - et tilbageblik

Det der med kalendergaver

kalendergaverSelvom der stadig er længe til december holder sit indtog er jeg alligevel igang med tankerne omkring ungernes pakkekalender. Tidligere har vores børn haft de klassiske julekalendre og fået adventsgaver i weekenderne. Udfordringen med adventskalendrene var bare, at moderen havde svært ved at begrænse sig til kun at købe gaver der matchede antallet af søndage i december. Ja, selv økonomer kan have svært ved at tælle 😉

Det betød at jeg ofte havde for mange adventsgaver og derfor fik børnene også løbende gaver…. gæt om mine unger ret hurtigt kom til at tænke at der så nok var kalendergaver hver dag – who can blame them really?

Sidste år tænkte jeg derfor, at det var en fremragende idé at lave en kalender til alle 3 unger og gik derfor igang med at samle ind allerede i august. Jeg var ret meget på toppen over at jeg bare havde styr på det – i hvert fald på papiret. Da alle gaverne var i hus gik jeg lystigt igang med at pakke ind – havde fundet skønt gavepapir i IKEA og tænkte at det var hurtigt overstået…. det tog SÅ lang tid…. i er klar over at 3 x 24 er 72 ikke?

Alligevel nød jeg det faktisk – ældstesønnen var lige flyttet hjemmefra og jeg glædede mig meget til at levere hans pakkekalender – han havde helt sikkert ikke regnet med at få sådan én. Heldigvis var den et hit og jeg modtog næsten dagligt beskeder fra ham i december – om hvor glad han var for dagens gave. Det var ret enkelt at købe til ham – der var masser af muligheder for små praktiske gaver og køkkenting og så købte jeg en del ting, man måske ikke selv ville købe på et SU budget.

Som naturlig forlængelse af sidste års succes vælger jeg at give mig i kast med pakkekalender igen i år – jeg er lige nu i research fasen for at finde ud af om hver pakkekalender skal have sin egen personlige stil (hvorfor ikke gøre arbejdet tre gange så besværligt når jeg allerede er igang) eller om jeg skal køre den samme stil over hele linien ligesom sidste år. Jeg kan mærke at jeg er størst fan af den personlige stil, så jeg må vist lige surfe lidt mere rundt for at finde inspiration.

Under alle omstændigheder skal jeg i hvert fald til at købe gaver, hvis ikke jeg skal være i sidste øjeblik. Både ældste og yngstebarnet er let nok at finde gaver til – det er mest hos vores søn på 8 år jeg skal lægge hovedet lidt i blød.

Hvordan gør i med julekalender hos jer? Jeg vil vildt gerne høre hvis i sidder med nogle gode og sjove idéer til hvordan jeg kan gøre det personligt.

 

2 kommentarer

 • Lotte MM

  Hej Jette
  Jeg er også allerede igang.
  Jeg prøver at blande det hyggelige med midt praktisk dvs strømper og undertøj også bliver en del af pakkerne… så kan det godt være der kommer en pakke fodboldkort sammen med underbukserne 😃
  Anna bliver ikke et problem – her kan man finde mange sjove skriveredskaber – notesbøger – små stickers og tøj 😃👍🏻
  Det bliver værre med Mads : men de nye fodboldkort kommer her i november og det plejer at være et hit – har også købt et par af de helt små LEGO pakker på tilbud 😃👍🏻
  Og jeg synes 2x 24 pakker er mange at pakke ind…
  Knus Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Hej Lotte,
   Det med at kombinere med noget praktisk er en virkelig god idé – det forsøger jeg også at gøre. Og rigtig god idé at mikse med lidt andet 🙂
   Jeg har det på præcist sammen måde med Agnes – skriveredskaber, notesbøger og klistermærker kommer jeg også langt med… så må jeg se hvad jeg finder på på drengesiden…
   Jeg glæder mig til at høre om jeres kalender når du er færdig.
   Knus Jette

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På gensyn september - et tilbageblik