[Opskrift] Lækre pretzels du nemt selv kan lave

[Opskrift] Brødkranse – perfekte til suppe eller madpakken

broedkranseFærdige brødblandinger (og ditto kageblandinger) har aldrig været min ting. Dels fordi jeg holder rigtig meget af at bage (altså selve processen) og faktisk ikke ønsker at have en genvej til hurtigere brød og dels fordi jeg heller ikke har haft held med at finde noget jeg synes havde den kvalitet jeg ønskede. Og så er det faktisk lidt lyv for jeg har testet Meyers brødblandinger og været godt tilfreds med dem.

Men altså – hånden på hjertet ville jeg faktisk synes at det var rart at have en hurtig løsning ved hånden nogle gange. Præcist ligesom så mange andre har vi også en travl hverdag og når man samtidigt har et ønske om at lave god mad så ville det jo være genialt hvis jeg fandt nogle “færdige” løsninger jeg kunne lide.

Derfor har jeg sat mig selv på en mission, der går ud på at teste diverse færdigblandinger og anmelde dem. Fælles for dem er, at de naturligvis kan laves præcist som det står beskrevet på pakken, men at jeg vil forsøge at give dem mit eget twist – ganske enkelt fordi jeg ikke kan lade være.

Idag er det Finax’ madbrød med tomat, chili og havsalt, der står for skud.

broedkransen_finaxBrødkranse i to varianter

Det skal du bruge:

Finax brødblanding med tomat, chili og havsalt
En smule olie
100 gram kyllinge eller skinketern (til madpakkevarianten)
50 gram revet ost (til begge varianter)

Sådan gør du:

  1. Selve dejen har jeg lavet som beskrevet på pakken – et plus er det, at de angivne mål svarer til det, der rent faktisk skal bruges til opskriften. Og ja – det kan være du synes det er underligt at jeg skriver sådan, men det er faktisk ikke altid tilfældet. Ikke desto mindre er det vigtigt at opskriften passer, hvis ikke jeg skal irritere mig over det undervejs i bagningen. Meningen er jo netop at det skal være nemt, ikke?
  2. Efter hævning rulles dejen ud til en firkant ca. 30 x 40 cm.
  3. Til madpakkevarianten valgt jeg at fordele kyllingetern (kan også være skinketern) ud over dejen. Det revede ost tilsætter jeg uanset varianten.
  4. Fold dejen hen over midten og skær strimler af dejen (ca. 2 cm bred) – jeg lavede 16 i alt.
  5. Sno hver dejstrimmel rundt på bordet, så der opstår et twist på dejen og form herefter hver dejstrimmel til en krans. Hæft enderne af dejen på hinanden.
  6. Læg brødkransene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med en smule olie eller lidt æg og drys derefter med krydderiblandingen fra Finax pakken.
  7. Bag brødkransene i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter.
  8. Afkøl brødkransene på en rist.

Tip: Hvis du ønsker kan du naturligvis fylde kransene med andre lækre sager – vær dog opmærksom på ikke at fylde for meget i. Til varianten med mest fyld valgte jeg at bruge lidt ekstra mel i dejen. Angivelserne på pakken passer rigtig fint, hvis man ønsker at lave madbrøddet sådan som det er tiltænkt – dejen er nemlig let fugtig og blød at arbejde med. Til gengæld synes jeg det kræver en anelse mere mel, når man vil arbejde med fyld i dejen også.

Jeg synes faktisk at denne brødblanding fungerer godt til formålet – at man nemt og hurtigt har hjemmebagt brød på bordet. For mig er det på ingen måde snyd at bage på denne måde – jeg ønsker blot at kvaliteten og smagen er tilsvarende god. Foretrækker jeg at bage fra bunden selv? Absolut. Men det handler i virkeligheden nok lige så meget om at jeg virkelig holder af processen og det at det tager tid at bage. (Crazy, I know….) For overordnet fungerer det her ganske fint – måske jeg endda bliver fristet til at prøve endnu flere varianter.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Lækre pretzels du nemt selv kan lave