Træning, blåbærsnurrer og efterårsferie

5 lækre koge -og bagebøger til ønskelisten

majas-kagerJeg tror det er helt fair at sige at jeg elsker kogebøger – ikke blot holder af, men faktisk elsker. Min samling tæller flere hundrede kogebøger – til stor morskab for folk, der kender mig. Da DR var på besøg hos os i forbindelse med optagelserne til Den Store Bagedyst sidste år brugte vi også pænt lang tid på at optage klip med mig omgivet af kogebøger. Det fortæller nok noget om, hvor tosset det egentlig er.

Med passionen for koge – og bagebøger følger også en ønskeliste, der nærmest kronisk bugner af titler på bøger jeg tænker at jeg bare må eje. Jeg har en ønskeliste som jeg opdaterer løbende hen over året og den bedste jul eller fødselsdag indeholder gerne mere end én kogebog.

Jeg har plukket et par stykker ud fra min aktuelle ønskeliste, som jeg gerne vil dele med jer – måske i bliver inspireret til noget, der skal på jeres ønskeliste til jul.

majas-kagerMajas kager – af Maja Vase

De af jer der kender Majas fine kageunivers vil vide at denne her bog er helt umulig at komme udenom, når det handler om inspiration til smukke kager. Bogen er spækket med opskrifter på klassiske kager, der har fået nyt liv i Majas kyndige hænder. Her er opskrifter på kager, der er klar på en time og også opskrifter til dem, der gerne vil udfordres lidt ekstra. Som vanligt fra Majas hånd er det her kager, der er smukke med smuk på. Go get it! Du kan finde Majas bog lige her, hvor du i øvrigt også kan finde hendes bog om desserter, hvis ikke du skulle være den lykkelige ejer af den endnu.

salattoesen-kaal-aaret-rundtSalatTøsen – kål hele året. Af Mette Løvbom

Mette har ændret min opfattelse af salat fuldkommen. Før Mette kom på banen med sin første bog havde jeg en idé om at salat blot var en slatten, kedelig omgang man burde spise fordi alle jo var svært begejstrede for salat. Når man stifter bekendtskab med SalatTøsen bliver man fanget af Mettes passion for at formidle virkeligt lækre salater baseret på gode råvarer – og det smitter voldsomt. Når det så oven i købet viser sig at salater kan være både inspirerende og lækre er jeg jo solgt. Læg dertil at jeg er helt vild med alle slags kål, så lander Mettes nye bog helt automatisk på min ønskeliste. Hendes bog om kål hele året indeholder hele 130 opskrifter, der byder på salater til enhver lejlighed. Bogen om kål kan du finde lige her. Hendes første bog SalatTøsen kan købes samme sted – lige her.

la-glaceLa Glace. Af Marianne Stagetorn Kolos

Bogen om det traditionsrige konditori, der siden 1870 har leveret kager af fineste kvalitet må være et must på enhver kageelskers ønskeliste. Bogen er ikke alene en opskriftbog med anvisninger til hvordan du laver nogle af La Glace’s mest kendte kager, men er også en “behind-the-scenes” bog, hvor du får mulighed for at kigge med ind i konditoriet, gæstesalonen og i alle hjørner af produktionen. Jeg var selv så heldig sidste år at få en rundvisning på La Glace og jeg har aldrig oplevet et konditori med så meget sjæl og historie, så naturligvis må jeg eje denne bog. Du finder den lige her.

Sunde madpakker. Af Kaja Nymand

sunde-madpakker

Inspiration til hverdagen er altid velkommen hos mig. Jeg kender Kaja fra hendes blog (med samme navn som bogen i øvrigt) og bliver altid så inspireret af hendes idéer og inspiration til madpakkerne. Her er enkle opskrifter med råvarer, der er nemme at få fat på og mad der er let at lave og spise. Bogen har blandt andet opskrifter på brød (også glutenfrit), forslag til både kødpålæg og vegetarisk pålæg og så er der også idéer til små retter, morgenmad og eftermiddagssnacks. Kort sagt – der er tænkt på det hele til en travl hverdag. Find bogen om sunde madpakker her.

hverdagsfavoritterHverdagsfavoritter. Af Julie Bruun og Stinna Guldmann Marker

Mens vi er ved hverdagsmaden er jeg nødt til at sætte denne her smukke sag på min liste også. Måske kender du allerede Julie og Stinna fra deres respektive blogs og Instagram profiler (hvis ikke, så burde du). De har i bogen her udfoldet der vanvittigt smukke madunivers – og ikke alene er her tale om smuk mad, men også tilsvarende sund. Her er fokus på god smag og lettilgængelige opskrifter, så du behøver ikke at frygte at det bliver kompliceret eller ekstra tidskrævende fordi det er sundt. De leverer lige præcist det de lover med titlen – opskrifter på mad, der bliver til hverdagsfavoritter. Der er opskrifter på alt fra morgenmad, drikkevarer og frokost til aftensmad og lidt til “den søde tand”. Jeg tænker det bliver en klassiker i mit køkken. Find bogen lige her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning, blåbærsnurrer og efterårsferie