[Opskrift] Efterårstærte med frugt og frangipane

[Opskrift] Sprød efterårssalat

efteraarssalat_castus[Sponsoreret af Castus]

Faktisk er jeg ikke den store salatfan. Forstået på den måde at den klassiske salat, der består af salatblade, agurk og tomat ærligt talt er noget kedelig i mine øjne. Heldigvis er jeg blevet så voksen at jeg sætter ret stor pris på grøntsager generelt og så er verden jo heller ikke skruet mere fast sammen, end jeg selv kan freestyle, hvordan sådan en salat skal sættes sammen.

Alt der minder om kål er jeg til gengæld ret stor fan af – især den friske af slagsen. (jeg kan for eksempel slet ikke fordrage varm rødkål, er jeg den eneste?) og efteråret er jo perfekt til kål. Den friske rødkål eller rød spidskål gør det fantastisk med sine farver og smager virkelig lækkert. Jeg har en mand, der ikke er fan af hvidkål, men som til gengæld gerne spiser spidskål, så det er ret ofte på bordet på vores matrikel.

I forbindelse med at Castus har lanceret deres nye “Keep me going” bar (fås pt. i Fakta) måtte jeg prøve at bruge min yndlingsvariant i en salat. Den er ganske simpel og er lavet på ganske kort tid. Laver du salat til to dage kan jeg anbefale at du drypper lidt citronsaft hen over æblerne inden du putter dem i salaten, så de ikke bliver brune. Og at du skærer “Keep me going” baren ud i stykker og drysser hen over salaten når du spiser.

efteraarssalat_sproedSprød efterårssalat med et twist af ingefær og citron

Det skal du bruge:

½ rødkål eller rød spidskål
1 hjertesalat
1 madæble – gerne et syrligt af slagsen
50 gram græskarkerner
1 Castus raw fruit bar med ingefær og lemon

Sådan gør du:

  1. Skær rødkål/spidskål i tynde strimler og hjertesalaten i grove stykker
  2. Skyl begge dele grundigt og hæld kål og salat op i en stor skål.
  3. Skær æblet i tynde skiver og hæld det ned i skålen.
  4. Rist evt. græskarkernerne kort på en tør pande og drys hen over salaten.
  5. Skær en Castus raw fruit bar med ingefær og lemon i små tern og drys hen over salaten umiddelbart inden servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Efterårstærte med frugt og frangipane