Lækkert bananbrød

[Sponsoreret af Castus]
Bananbrød er vel nærmest en klassiker efterhånden og en del madbloggere har deres egne fantastiske versioner af det velkendte bananbrød. Det forhindrer nu ikke mig i at være med på bølgen.
I forbindelse med mit arbejde som ambassadør for Castus har jeg begået en opskrift, der naturligvis indeholder nogle af deres lækre produkter – i dette tilfælde frugtstang med banan. I know – blindingly obvious.
I virkeligheden er det måske mest fair at kalde det en kage – der er faktisk en del sukker i opskriften. Ikke desto mindre er det i hvert fald en god én af slagsen og den er testet og godkendt af børnene på vores matrikel.
Bananbrødetkagen kan bages i en almindelig brødform eller som jeg har gjort det her i små forme – de små forme jeg bruger er fra Patisse og kan blandt andet købes hos Imerco
Børnene er ret begejstrede for bagværk bagt i de små forme – så sker det nemlig at de må få en halv kage hver – og det lyder jo virkelig fremragende i deres ører. (who can blame them really)
Du kan udelade chokolade hvis du har lyst – men det har du ikke 🙂
Lækkert bananbrød med banan frugtstang
Det skal du bruge:
3 bananer
2 spsk citronsaft
3 ¾ dl mælk
65 gram blødt smør
200 gram sukker
75 gram brun farin
3 æg
1 tsk vaniljepulver
400 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 Castus frugtstænger med banan
Evt. 50 gram mørk hakket chokolade
Sådan gør du:
- Mos bananerne og bland citronsaften og mælken sammen med bananerne.
- Pisk det bløde smør med sukker og brun farin med en elpisker indtil massen er ensartet.
- Tilsæt æg, ét ad gangen, mens du fortsat pisker i blandingen.
- Bland hvedemel med vaniljepulver, bagepulver og natron
- Tilsæt melblandingen til bananblandingen lidt ad gangen mens du pisker.
- Hak frugtstængerne til små tern og vend dem i dejen sammen med hakket chokolade.
- Hæld dejen i en brødform ca. 2 liter og bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter (afhængig af størrelsen på din form) – tjek med en kagetester om bananbrødet er bagt – testeren skal være ren når du har stukket i bananbrødet.
TIP: Bager du bananbrødet i muffinforme eller små forme skal de bages i ca.15-18 minutter ved 175 grader varmluft.
Bananbrød er et KÆMPE hit herhjemme. Jeg adopterede dette, lidt skizofrene, bagværk, da jeg smagte det hos “min amerikanske familie” i Chicago.
Jeg kommer alt muligt kreativt i, for at gøre det lidt sundere. Hampefrø og Chiafrø. Så længe der er godt med banan og mørk chokolade i, så smager det af kage 🙂