DIY - fin påskepynt du nemt kan lave

[Opskrift] Lækre påskekager du kan lave på ingen tid

paaskekager_displayJeg er fan af at lave stort set alle slags kager – både de store, der tager dagevis at lave og dem, der kan laves på ingen tid. Og så er jeg måske den eneste jeg kender, der er fascineret af den tyske bagetradition. Det lyder mærkeligt, jeg-ved-det-godt, men der er faktisk ret mange fine takter i tysk bagværk og man er vel ikke halvt tysk for ingenting.

En del af min inspiration til at bage kommer fra min farmor – jeg husker hende som værende en virkeligt fremragende bager. Især hendes bløde roulader husker jeg som noget helt særligt. Om hun bagte noget lignende de her påskekager kan jeg faktisk ikke huske – men de er i hvert fald inspireret af tysk bagværk med kvark og opskriften får du lige her.

paaskekager_dejDe er virkeligt lette at lave og selvom dejen minder ret meget om en gærdej i konsistens skal du ikke vente længe på at kunne sætte tænderne i dem, for man bruger blot bagepulver som hævemiddel og det fungerer fremragende. Kagerne er absolut bedst den dag de er bagt – men mon ikke du kan lokke nogen til at hjælpe dig med at spise dem?

paaskekager_med_sukkerLækre påskekager (ca.45 stk)

Det skal du bruge:

200 gram yoghurt naturel
½ dl mælk
1 æg
100 gram smagsneutral olie
70 gram sukker
½ tsk. vanilijepulver
420 gram mel (evt. lidt ekstra)
15 gram bagepulver

50 gram smeltet smør (til at pensle kagerne med)
50 gram sukker (til at dyppe kagerne i når de er bagt)
Evt. lidt kanel

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og beklæd et par bageplader med bagepapir
  2. Hæld yoghurt, mælk, æg, olie, sukker og vaniljepulver i en røreskål og pisk til du har en ensartet masse
  3. Bland mel og bagepulver og tilsæt det gradvist til yoghurtblandingen, mens du pisker rundt i dejen. Brug dejkroge – dejen skal have konsistens som en bolledej. Du får muligvis brug for at tilsætte lidt ekstra mel undervejs.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 1 cm. tykkelse med en kagerulle.
  5. Brug udstikkere (jeg har naturligvis brugt nogle med påskemotiv, men kagerne smager godt uanset hvilken form din udstikker har :)) til at stikke små kager ud med og læg dem på bagepapiret.
  6. Pensl kagerne med smeltet smør og bag dem i ovnen i ca.10-12 minutter – de skal være gyldne, men stadig være lidt bløde indvendigt.
  7. Tag kagerne ud af ovnen og pensl dem igen med smeltet smør (mens de stadig er varme) og dyp dem i sukker, som du forinden har hældt op på en tallerken. Du kan evt. blande en smule kanel i sukkeret, hvis ud godt kan lide det.
  8. Sæt dem på en rist og lad dem køle af (hvis du da kan vente til de er kølet af inden du spiser dem)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - fin påskepynt du nemt kan lave