[Opskrift] Lækker mandelkage med bær og nødderulle

Vil du vinde bogen “Mickis kager”? Konkurrence og boganmeldelse

mickis-kager-pressebillede[Reklame – jeg har modtaget bogen som gave]

Det er jo ingen hemmelighed at jeg elsker kogebøger og at jeg også har så mange at de fylder en betragtelig del af vores bogreoler her på matriklen. Hvis der er noget jeg nyder, så er det at sidde med en bunke kogebøger og søge inspiration til madlavning – det er ren terapi for mig.

Der er selvfølgelig nogle koge/bagebøger jeg bruger mere end andre. Nogle køber jeg mest fordi billederne er helt fantastiske eller fordi der også bliver fortalt historier mellem opskrifterne. Andre bruger jeg til de nærmest er slidt op og de bliver selvsagt klassikere.

For noget tid siden spurgte min søde bagekollega Micki om jeg ville have et eksemplar af hans bagebog – det kunne jeg jo ikke sige nej til. Der er gået en rum tid med at teste forskellige kager så jeg kunne give en ordentlig anmeldelse af bogen. Jeg er helt sikkert forudindtaget fordi jeg allerede på forhånd er fan af Micki og hans stil, men jeg testede alligevel opskrifterne på det, der er vigtigt for mig når jeg skal vurdere om jeg synes en kogebog er en vinder.

For mig er det særlig vigtigt at de kager man får lavet har en fremragende smag – jeg er vildt imponeret over dem, der kan pynte en kage så englene synger, men hvis smagen ikke sidder lige i skabet synes jeg altså at det er ret ærgerligt.
Samtidigt synes jeg at det er ret vigtigt at opskriften passer – ja, det lyder ret logisk, men jeg har altså set eksempler på det modsatte – hvor mængderne ganske enkelt ikke passer eller hvor der er et eller anden skævt i opskrifterne. Næsten lige så ærgerligt som hvis smagen ikke sidder lige i skabet.
Er opskrifterne nemme at følge med forståelige retningsanvisninger er jeg glad.

Mickis kager er en blanding af det han kalder “kager til at tilfredsstille selv den mindste søde sult, men også den store lyst til de ekstravagante mesterværker” – det synes jeg man kan se allerede når man bladrer bogen igennem. Du finder alt fra brownies og cupcakes over tærter og små desserter til store lagkager med lækkert fyld.

Noget af det første vi testede var double chocolate chip cookies – det er lige før det ikke kræver yderligere forklaring. De er fantastiske. Vi har lavet dem flere gange og de er helt perfekte til at lave, fryse ned i kugler og lige smide i ovnen når lækkersulten melder sig eller man får gæster. Jeg har også ved flere lejligheder brugt dem som værtindegaver og de er altid et hit.

mini-mazarin_med_skovbaermousseOpskriften på mazarin med skovbærmousse lavede jeg i mini version og den holdt altså også hele vejen hjem – jeg er vild med kombinationen af den tunge mazarin og den syrlige mousse. Og det fungerede fremragende også som mini dessert.

Af andre “testkager” kan jeg nævne solbærcheesecake og fragilité med mokkamousse – min forudsigelse er at også de bliver klassikere her på matriklen.
Spørgsmålet er jo så om opskrifterne fra bogen består mine kriterier for en god bagebog – og det gør de i den grad. Samtlige af de opskrifter jeg har testet er spot on i forhold til mængder og anvisninger. Og i forhold til smag kan jeg også sige at de lever op til det Micki i bogen selv kalder “at de smager knaldhamrende godt”

Og så er jeg vel tilfreds? Det kan du roligt regne med – det eneste jeg er misfornøjet over er ganske enkelt at jeg endnu ikke har nået at teste nogle af opskrifterne på cupcakes – og de står ret højt på ønskelisten hos mine unger, så det må blive i nærmeste fremtid.

mini-mazarin_mickis_kagerNår jeg nu er så begejstret for bogen skal du naturligvis have mulighed for at få fingrene i den også – derfor sætter jeg et eksemplar på højkant til en heldig læser. Du deltager i konkurrencen ved at lægge en kommentar her under indlægget, hvor du fortæller hvad du godt kan lide at bage.
Konkurrencen slutter torsdag 3.maj 2018 kl.20.00 og jeg trækker en vinder ved tilfældig lodtrækning herefter.

Hvis du bare ikke kan vente med at komme i gang med at teste kagerne fra Mickis bog, så kan du finde en læseprøve fra bogen lige her.

 

VINDEREN ER TRUKKET: Den heldige er Mette Elkjær – jeg sender dig en besked Mette og håber at du bliver virkelig glad for den fine bog.

Tusind tak for alle jeres fine beskeder – jeg overvejer at lave nogle flere konkurrencer for det er simpelt hen så hyggeligt at læse alle jeres kommentarer.

 

 

86 kommentarer

 • Søs Lauridsen

  Uh fantastiske Micki’s kagebog mangler i min samling, så krydser mine små tykke fingre for at jeg bliver den heldige.
  Jeg ELSKER at bage, og har altid gjort det. Jeg slapper i den grad af når jeg har gang i bageriet og elsker hele processen fra planlægning til færdigt resultat. Jeg nyder egentlig at bage det meste, men har i løbet af de sidste par år fået en for-kærlighed for lag- og festkager (ikke mindst takket være for den store bagedyst)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Kyndbøl

  Jeg kan godt lide at bage cookies de minder mig om mine rejser og tid i USA og London. Af kager elsker jeg at bage alt med ægte chokolade, det minder mig om min ved min mormor hvor jeg rigtig fik lov til at være barn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Jespersen-Skree

  Den passer så godt på min lille kogebogshylde – Jeg elsker at prøve nye ting…om det er kager, boller eller cookies – I DONT´T CARE!
  Og så elsker jeg bare når det dufter af “friskbagt” i hele lejligheden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er bare den bedste duft i hele verden 🙂 Jeg er sikker på at du ville kunne trylle med opskrifterne i denne her bog…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Juhl

  Bager meget tit boller, men er begyndt at bage lagkage bunde og roulader da de smager 100 gange bedre 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Min farmor lavede altid roulader og jeg husker det som noget af det bedste jeg kunne få som lille… jeg synes stadig det holder hele vejen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan godt lide at bage madpakkebrød og bradepande-kager

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Madpakkebrød lyder altså også ret lækkert og som en dejlig luksus for den der åbner madpakken…. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B_bjorn

  Den lyder super lækker denne bog – den ville jeg gerne have fingrene i ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er sikker på at du vil elske den – og mon ikke dine unger også ville synes det var sjovt at være med? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene R

  Jeg elsker at bage cookies, muffins, brownies og andre kager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er altså også nogle af de virkelig gode klassikere du bager 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Jeg er selv stor fan af Micki, som er en fantastisk personlighed og skøn kagemager ❤️ Jeg elsker at kreere (og konsumere) cheesecakes og andre lækkerier og vil elske at bage ud fra denne bog 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg forstår dig så godt – cheesecake er også en af mine klare favoritter…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Hansen

  Wow den bog mangler i den grad på min kogebogshylde. Lyder fantastisk. Lige i øjeblikket er jeg glad for at bage tærter og lagkager – i alle afskygninger. Teste smagskombinationer og udtryk. Det er jeg glad for. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Den er nemlig helt fantastisk… og du får rig mulighed for at teste både tærter og lagkager hvis du er den heldige vinder. Held og lykke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mari

  ELSKER at bage cookies -mini, alm og i gigastørrelse:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Cookies er også bare vildt godt – og man kan jo variere det i det uendelige.. opskriften på cookies i Mickis bog er så lækker – og den er al (vente)tiden værd..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Clemmensen

  Jeg er mest til lagkager! Jeg prøver forskellige cremer og smage og pynter med marcipan og alverdens pynt…og altid en lille smule glimmer! Lidt bling må der til!😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Glimmer går man bare aldrig fejl af – det er jeg fan af at du bruger med rund hånd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • annette

  jeg bager alt muligt elsker at bage nye opskrifter
  og laver ofte hjemmebagte lagkager med forskelligt fyld i

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Lagkager er altså virkelig en fin disciplin synes jeg – og man bager det jo for lidt i virkeligheden…. måske man skulle indføre lagkager til alle mulige andre tidspunkter end “bare” når der er fødselsdag…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Bagebøger er min store svaghed, og det er altid godt med ny inspiration.

  Meeen jeg bager nu mest efter min egen opskrift på chokolade muffins 😉 .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Den svaghed deler vi – jeg har virkelig fået mig en stor samling… og det er jo så skønt med ny inspiration…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg elsker at bage til børnenes skole, fodbold, håndbold og bare til familie og venner. Ja man kan sige de står model til rigtig meget for der er altid lige en ny opskrift jeg skal prøve!!! Har sidst bagt muffins med banan og nutella i midten hvilket er super god og sjov til børn og slik munde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er sikker på at det er vildt populært med bagværk til både skole, sport og når der er familiebesøg – og de fleste står heldigvis gerne model til meget når der er kage involveret er min erfaring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • June

  Jeg elsker at bage forskellige kager.
  Om det er klassiske kager eller pyntede kager er ligemeget. Pt vil jeg helst lave pyntede kager 🍰

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg synes også det er så skønt at kunne lide at bage alt muligt forskelligt… jeg forsøger at komme efter det der med at pynte, men er ærligt talt ikke så god til det 🙂 men så længe man bare har det sjovt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg elsker at bage – både sammen med mine børn og alene. Bager både brød og kager og desserter. Min ældste datter er begyndt at bage dessertkager, når vi har gæster – så hyggeligt at hun har lysten til det. Min yngste elsker at pynte kager – og er mildt sagt ingen minimalist 😂 Spændende, hvordan det udvikler sig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er vild med at din datter også elsker at bage. Og synes det er fantastisk at hun ikke er minimalist – det er så fint at udvikle sin egen stil. Jeg glæder mig til at følge hende hvis hun på et tidspunkt kommer til at have lyst til at dele sine kreationer med verden…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete R Andersen

  Hej knuselsker Mickis opskrifter og ville elske at vinde bogen. Han inspirerer med en befriende tilgang og giver en der elsker at bage (mig😉), masser af nye ideer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er helt enig med dig – er også vild med hans stil 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg elsker at prøve nye ting. Jeg er i gang med at finde den perfekte opskrift på franske “macarons”. Men ellers bager jeg alt selv (boller, muffins og cookies jeg har med på Universitet…). Jeg bager hver gang jeg har tid. Det er min antistress kur. =)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Bagning er genialt som antistresskur – jeg forestiller mig at det er ret populært at være i din læsegruppe i øvrigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sponsor

  Jeg hygger mig med at bage – både med og uden børn. Jeg bager både brød og kage – og gerne inspireret af årstidens begivenheder.
  Cupcakes, cheesecake og tærter er nok blandt favoritterne – jeg kan især godt lide pyntedelen.
  Jeg elsker at afprøve nye opskrifter og jeg synes faktisk at jeg lære noget nyt hele tiden.
  Bagebøger gør mig glad – og er altid på min ønskeliste 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg har det på præcist samme måde med bagebøger (og kogebøger) – jeg bliver i så godt humør af at sidde med en god stak bøger og finde inspiration til nye bageprojekter…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Knudsen

  Jeg elsker at bage alt muligt forskelligt, men elsker citronmåner. Har prøvet Mickis opskrift fra bogen, den var så skøn, syrlig og svampet på samme tid. Ville være så lykkelig over vinde bogen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Åh citronmåne – nu er jeg lækkersulten…. jeg har faktisk til gode at teste netop den opskrift fra bogen – den må jeg jo kaste mig over… tak for hint 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie Korsager Hausted

  Jeg elsker at bage, især sammen med mine børn. Vi har fuldt bagedysten, og nød også at se Mickis flotte kager og herlige fantasi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er også fan af at bage med børn – og jeg tænker jo at de lærer så meget mere end selve det at bage…der er jo både matematik, læsning, timing, projektledelse og alt muligt andet involveret. Jeg er også stor Micki fan – er vild med at han også i bagedysten bare gik all-in og gav fantasien frit spil…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders Vestergaard

  Kan godt lide at bage boller og andet lækkert brød, men yndlings tingen at bage må blive cheesecake den er så mums 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Cheesecake er ret populært blandt jer læsere kan jeg fornemme – og jeg kan så godt forstå det.. det smager bare så godt… laver du den bagte version eller?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg mangler stadig den HELT rigtige opskrift på brownie, der også kan bruges til store bunde, så er spændt på at prøve Mickis opskrift 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg kan love dig for at du kan finde nærmest alt i hans bog – den er virkelig fin 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte petersen

  Jeg elsker at bage alt fra kage til pizza, både hjemme med min søn, men også i mit arbejde hvor jeg arbejder i køkkenet på et plejecentre. Min favorit er nok tærte, cookien og brownie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Hvor må det være skønt at have det som en del af sin hverdag – er sikker på at det vækker lykke med hjemmebag på dit arbejde også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Elsker at bage muffins 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Muffins er også bare en klassiker man aldrig går fejl af…og noget de fleste kan lide…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O

  Jeg elsker at bage alt. Så længe smagen er i orden er det af mindre betydning om udseendet er 100 % pænt. Men cookies er altid godt, da de er hurtige at lave hvis sukkertrangen melder sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg er helt med på den med at smagen tæller over udseendet – sådan har jeg det også…. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg elsker at lave cheesecake, brownie og bage boller

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er altså også alt det gode du bager 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Stampe Hansen

  Jeg nyder at bage. Jeg synesdet er så hyggeligt. Men favoritterne er nok småkager, de har en særlig plads i mit hjerte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er nemlig så hyggeligt at bage…. jeg synes det er sejt at du er vild med at bage småkager 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Jeg slapper af med at bage. Vi køber næsten aldrig brød eller kager – hjemmebagt er skønt. Lige for tiden er jeg glad for moussekager og cheesecake, men det er da intet som en lækket sprød og sej cookie til et krus kaffe eller te.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg kender godt det med at slappe af med at bage – det er noget af det jeg holder mest af ved at bage. Moussekager og cheesecake er jeg så meget med på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Olsen

  Jeg elsker at bage tærter! Det tog mig så mange forsøg at få den mørdej lige i skabet men nu hvor det endelig er lykkedes (sådan nogenlunde), er tærter noget af det jeg nyder mest at lave. Også tilpasser jeg gerne fyldet efter årstid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Tærter er altså også en klassiker – og når først man har knækket koden til mørdej er det ikke så svært endda… fedt at det lykkedes dig – så er tærteverden helt åben…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg ville helt sikkert bage de lækre cookies 🍪

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Man bliver helt afhængige af dem – så er du advaret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline M

  Hvid-chokolade muffins

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jensine

  Her på matriklen bager store som små. Alt fra pizza over al verdens kager til macarons. Men vi elsker altid ny inspiration

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er så fedt når alle familiemedlemmer er involveret i bageprojekter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • caroline

  Jeg elsker at bage brownies

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Christiansen

  Jeg elsker at lave blødende hjerter, mest fordi de er et kæmpe hit her i familien ;-)) Men ellers elsker jeg generelt også bare at eksperimentere med nye kager og nye smage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det lyder virkelig spændende med blødende hjerter – er det mon chokoladekagedej du bruger til det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claudia

  Jeg elsker at bage alt, hvad jeg skal servere for gæster – det er skønt at se glæden ved hjemmebag! Jeg drømmer om at kaste mig ud i en citrontærte, som må være perfekt i dejligt forårsvejr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Jeg hepper helt klart på en citrontærte som perfekt match til foråret – jeg lavede lemon cheesecake i weekenden og synes det passede så fint til foråret…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Guldborg

  Jeg elsker at bage, og især spise alle kager, men jeg har lidt svært ved at følge en opskrift.
  Jeg syntes det er sjovt, at finde en god opskrift og så modificere den lidt. Som regel lykkedes det heldigvis 😄
  Hvis jeg vandt, ville jeg straks slavisk følge opskriften og lave en fragilite med moccamousse 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er helt i orden at freestyle – også med Mickis opskrifter 😉 Den der fragilite med moccamousse er virkelig fantastisk…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Kager, så enkelt kan det siges 😉 favoritten lige pt. Er gifler. De er bare sådan lige til at hapse. Men ellers en kage med en lækker syndig chokoladecreme. Den går man heller aldrig galt i byen med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Så er jeg da helt sikker på at bogen ville være noget for dig – der er masser af lækre kager…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne Vinther

  Boller. Mine bedstemorboller er en af de få ting der aldrig fejler. De bliver altid super store og luftig. Jeg deler gerne opskriften, som er ganske almindelig, men folk siger at de ikke kan få dem lavet på samme måde.Ellers elsker jeg at bage kanelsnegle, lakridssmåkager og julebag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Rigtig godt brød går man bare ikke fejl af – og så er det faktisk rigtig fint at have nogle opskrifter som man bare er mesterbager i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker at bage nye og spændende opskrifter, hvor jeg selv kan få lov at sammensætte smage, konsistenser og udseende ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Og du er vanvittig god til det Mette – nyder virkelig at følge med hos dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg har nogle gange bagt en gateau marcel, og den virker hver gang. Hvis den skal være lidt mindre konfektagtig, kan jeg godt finde på at bage almindelig chokoladekage og så bare putte gateau marcel-creme på toppen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Gateau Marcel er også en klassiker her på matriklen – det er virkelig en kage jeg holder af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Årh det er jo svært at vælge, der er så mange ting man kan bage 😍 jeg kan rigtigt godt lide at springe ud i nye kageprojekter, men hvis det skal være det sikre valg, så er det kanelsnegle – det er en vinder hver gang 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Hvis der er noget der holder – så er det kanelsnegle….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg elsker at bare muffins. Især chokolade muffins

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det er godt nok også svært at slå noget med chokolade i min verden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Oehlenschlæger

  Jeg elsker at bage noget, som jeg ikke har prøvet før. Sidst blev det en skyrkage pyntet med macarons. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Det lyder virkeligt som en lækker kage – jeg er fan af alt hvor macarons er indblandet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Lækker mandelkage med bær og nødderulle