Vil du vinde bogen "Mickis kager"? Konkurrence og boganmeldelse

[Opskrift] Lækre “hotdogs” til madpakken

hunde_til_madpakken[Reklame – lavet i samarbejde med Castus]

Nu er det jo ikke fordi de her “hotdogs” er nogen ny opfindelse – jeg har i hvert fald set dem i forskellige varianter igennem flere år og synes simpelt hen de er så fine til madpakken eller til picnickurven.
Ikke desto mindre syntes jeg jo også at jeg skulle lave min egen variant – i dette tilfælde med en frugtstang i stedet for det jeg traditionelt har set med pølser.

Du kan lave hundene med en helt almindelig bolledej – og du kan tilsætte kerner hvis du ønsker det. Du kan naturligvis også bare følge denne opskrift, som er lavet med fordej.
Jeg er ret stor fan af at lave fordej (og surdej for den sags skyld, men det er et helt andet kapitel) – dels fordi jeg nemt kan forberede fordejen på forhånd og fordi jeg ganske enkelt synes at brødet bliver bedre.

Så selvom det tager lidt ekstra tid – mest ventetid, for den reelle arbejdstid er ikke længere, så synes jeg det er tiden værd og vil gerne opfordre dig til at du giver det et forsøg – du kommer ikke til at fortryde.

hunde_med_oeje_og_snudeAnyways – nu til opskriften. Der er til ca.8 store “hotdogs” – du kan naturligvis lave dem mindre hvis du vil.

Lækre hotdogs til madpakken

Det skal du bruge:

Til fordejen:

5 gram gær

3 dl vand

300 gram hvedemel

Til dejen:

15 gram gær

3 dl vand

1 tsk salt

1 tsk sukker

450 gram hvedemel (du kan erstatte halvdelen med groft mel, hvis du ønsker en grovdej)

Rosiner til øjne og snude
1 æg til pensling
Sådan gør du:

 1. Opløs de 5 gram gær i 3 dl vand.
 2. Bland mel i gærblandingen og rør massen jævn.
 3. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den stå ved stuetemperatur i 4 timer eller lad den stå i køleskabet natten over.
 4. Til den næste dej opløses 15 gram gær i 3 dl vand.
 5. Bland herefter salt, sukker og fordej sammen med dejen og tilsæt mel lidt efter lidt mens du ælter dejen blød og blank. Du kan naturligvis også bruge en røremaskine hvis du har sådan en.
 6. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
 7. Del dejen i 8-10 stykker og form hvert stykke dej til aflange boller.
 8. Læg bollerne på en badeplade beklædt med bagepapir og lav et lille klip i hver side af dejen – det er det der bliver til ørerne på hunden.
 9. Pres rosiner i dejen som øjne og snude – sørg for at presse dem godt ned i dejen så de sidder godt fast under bagningen.
 10. Pensl med sammenpisket æg
 11. Bages ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter indtil hundene er gyldent brune.
 12. Lad bollerne afkøle på en rist og skær herefter et snit ved munden af hunden og lad hunden holde en Castus frugtstang i munden.

 

TIP: Hvis du har lidt travlt kan du nemt droppe fordejen og i stedet lave en dej med 25 gram gær til at starte dejen op med. Du skal stadig bruge samme mængde af de øvrige ingredienser.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du vinde bogen "Mickis kager"? Konkurrence og boganmeldelse