Verdens bedste pandekager - 3 tips til at få dem til at lykkes hver gang

[Opskrift] Sprøde rugbrødscroutoner

Indrømmet – det er ikke raketvidenskab. Til gengæld er det vanvittigt lækkert, kan varieres på alle mulige måder og så er det med til at afhjælpe madspil, hvis du bruger dine rugbrødsrester. Ergo er rugbrødscroutoner, hvor lavpraktiske de end måtte være, et hit. End.of.story.

Og fordi det nærmest er enhver madbloggers pligt at have en opskrift liggende på samme får i også min variant her. Selv tak.

Du kan naturligvis vælge at lave rugbrødscroutonerne helt plain – med olie og salt, eller du kan variere med eksempelvis presset hvidløg, rosmarin eller chili. Det er bare med at eksperimentere indtil du finder familiens favoritter. Mine unger er vilde med dem bare med olie og salt – jeg synes et skud chili eller hvidløgsolie er ret fantastisk. Vi bruger dem til suppe, salat, i madpakken eller bare som lille snack. Jeg laver som regel en portion, når der er den klassiske håndfuld rugbrød tilbage i posen – de skiver, der enten er blevet lidt for kedelige eller er knækket – i kender det garanteret?

Og uden yderligere kommentarer kommer her basisopskriften, som jeg altid går ud fra.

Sprøde rugbrødscroutoner

6-8 skiver rugbrød skåret i tern af ca. 1×1 cm.
1-2 spsk god olie (jeg bruger enten olivenolie eller rapsolie)
1-2 spsk groft salt
Evt. andre krydderier (tørret rosmarin, chili, paprika eller lignende)

  1. Hæld rugbrødsternene i en skål, tilsæt olie og krydderier og rør godt rundt indtil det hele er fordelt lige.
  2. Bred rugbrødsternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys evt. med lidt ekstra salt.
  3. Bag rugbrødsternen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca.15-20 minutter alt afhængig af din ovn.
  4. Lad croutonerne køle af på pladen – eller spis bare en håndfuld mens de stadig er lune – de er svære at holde fingrene fra.

Jeg opbevarer rugbrødscroutonerne i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur og laver aldrig mere end der er til et par dage. Det er så nemt og hurtigt at lave at jeg foretrækker små portioner så de holder sig friske. Du kan naturligvis også lave croutoner af andre typer brød – flutes, grov franskbrød eller lignende.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste pandekager - 3 tips til at få dem til at lykkes hver gang