[Opskrift] 3 lækre sommerfavoritter du nemt kan bage

3 fine områder du er nødt til at se i Hamborg

ovelgonne_hus_vinduerSå er der nyt i føljetonen om Hamborg – denne gang vil jeg gerne dele 3 virkeligt fine områder du er nødt til at se i Hamborg.

Der er naturligvis mange flere, så jeg kommer med garanti til at lave flere indlæg i samme kategori og håber på den måde at kunne bidrage til masse af inspiration til dig, der gerne vil udforske byen noget mere.

Övelgönne

ovelgonne_taarn ovelgonne_gaaturÖvelgönne er et af de smukkeste områder i Hamborg hvis du spørger mig. Beliggende ned til Elben og med den fineste udsigt fra stranden skulle det være et populært tilholdssted for Hamborgs beboere når de gerne vil slappe af og hygge sig. Heldigvis er det ikke vores indtryk at det er et sted med mange turister og det holder vi vældig meget af, så vi håber at det forbliver sådan for vi er vilde med området.
I området er blandt andet museumshavnen placeret og her kan man fornøje sig med at kigge på skibe og endda komme ombord på nogle af dem hvis man skulle have lyst. Her ligger blandt andet skibe, der har været brugt under 2.verdenskrig og i alle mulige andre sammenhænge.

Det helt fantastiske magiske (overdrivelse fremmer forståelsen ved du – men det er virkelig nærmest magisk) ved stedet er dog en gåtur ved husene, der ligger trukket en smule tilbage fra strandpromenaden. Her ligger det ene fine hus efter det andet over et område på cirka 1,5 km og det er meget let at blive fascineret af detaljerigdommen på de enkelte huse. På ruten ligger også en del strandcaféer, der alle inkluderer udsigt over Elben.

Gåturen langs de fine huse kan nemt tages af både voksne og børn – og så hører den til en af de mange gratis glæder Hamborg har at byde på.

Speicherstadt

speicherstadtOmrådet vi vender tilbage til igen og igen – med de flotteste bygninger og masser af historie er det nærmest umuligt at komme uden om en tur igennem Speicherstadt.

Pakhusområdet, der er beriget (med rette) med en plads på Unescos verdensarvsliste fortæller historien om det gamle toldfrie område fyldt med pakhuse, jernbroer og vand. Kanalerne var, dengang de blev opført og i årene herefter den vigtigste transportvej for handelsvarer. Det kan varmt anbefales at tage på en guidet sejltur i området – vi har gjort det flere gange og elsker at høre historierne om området.

Har man lyst til at besøge en af områdets måske mest kendte (turist)steder kan Miniature Wunderland anbefales – en modelverden i miniformat, der kan begejstre både store og små. Jeg var skeptisk meget længe og syntes mest af alt at det måtte være en grum turistfælde, men det er virkeligt besøget værd. Det anbefales at booke billetter på forhånd – der kan være ventetid i perioder med mange besøgende og de lukker kun et vist antal gæster ind ad gangen.

Eppendorf

eppendorfBlot 5 km fra centrum ligger et af mine yndlingsområder i Hamborg. Eppendorf er en fin by-i-byen og i princippet kan du nemt bruge en hel weekend derude, uden nogensinde at skulle forlade området for noget. Der er et fint udvalg af butikker og caféer og der emmer af hygge og god stemning. Husene er smukke og man kan nemt bruge tid i områdets mange parker. Vi har tidligere brugt Airbnb i området når vi har besøgt Hamborg og synes bedre og bedre om området jo mere vi udforsker det. Området bliver anset som et af de hippe i Hamborg – min egen fornemmelse af Eppendorf er at det minder en del om Frederiksberg.

Når vejret er godt er en gåtur til (eller fra) centrum langs Alster virkelig at anbefale.

Har du tips til andre områder i Hamborg jeg bare må besøge så skriv endelig – vi bliver aldrig færdige med at udforske den skønne by.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] 3 lækre sommerfavoritter du nemt kan bage