På besøg hos.... Mor med mere

Sådan vælger du den rigtige ejendomsmægler

Der er simpelt hen så mange ting at tage stilling til når man går med overvejelser om at sælge sit hus – herunder blandt andet hvem man skal vælge som sin ejendomsmægler.

Det kan lyde som det mindste af det hele, men er alligevel en ret vigtig beslutning for de fleste og beror ganske ofte på et mix af forskellige parametre.

Vi har jo selv været igennem det for nyligt, men faktisk var det for os en proces, der startede for flere år siden da vi begyndte at tale om at sælge vores hus og købe et nyt. Vi har derfor haft god tid til at tænke over, hvad der var vigtigt for os når vi skulle vælge mægler – og har også haft mulighed for at møde flere mæglere ved at være på fremvisning med en del af dem gennem et stykke tid. Det var ikke fordi det for alvor var svært for os at vælge – vi brugte faktisk lige præcist nedenstående tips, da vi skulle tage den endelige beslutning. Og den var altså baseret på både “hårde og bløde” parametre. Det der dog var helt afgørende for os var at kemien bare passede med den mægler vi valgte – og at vi flere gange havde oplevet dem som både fagligt dygtige og virkelig rare mennesker, når vi havde været med dem på fremvisning som potentielle købere.

De tips vil jeg naturligvis gerne dele med dig – måske du kan bruge nogle af dem i din søgning efter “den perfekte ejendomsmægler”

Brug din mavefornemmelse

Ja det kan jo virke lidt mærkeligt at man skal lade sig styre af sin mavefornemmelse, når man vælger ejendomsmægler, men sagen er at kemien betyder noget. Eller – det gør den i hvert fald for os. Det er vigtigt at man kan føle sig tryg, når man overlader sin bolig i fremmede hænder. Hvor professionel ejendomsmægleren end måtte være, er det bare rart at have en god mavefornemmelse. Vær ikke bange for at komme frem med jeres ønsker – husk det handler om at i finder den rigtige mægler.

Få flere ejendomsmæglere til at give et bud på salget af jeres hus

Invitér gerne flere forskellige ejendomsmæglere på besøg og lad dem komme med deres bud på både prissætning af huset og markedsføringsindsats. Selvfølgelig betyder den pris mægleren synes at huset skal sættes til salg for noget, men lad det ikke være det eneste parameter for jeres valg af mægler. Spørg til hvordan de planlægger at markedsføre jeres hus, hvor stor erfaring de har med at sælge den type hus i gerne vil sælge, om de mon har et køberkartotek, hvor der kunne være et match, hvor tit de planlægger at holde åbent hus (hvis i er interesserede i det) og spørg endelig til hvad de oplever virker, når et hus skal sælges. Ud over at i selvfølgelig får et bud på de mere operationelle parametre, som pris og markedsføring, får i også mulighed for at lære jeres ejendomsmægler bedre at kende og fornemme om kemien passer. Der er selvfølgelig også den pris mægleren tager for sit arbejde – her kan det også betale sig at sammenligne – og måske endda forhandle for at få den bedste pris. Spørg også gerne til tillægsydelser – nogle mæglere tilbyder tyverisikring af billeder (hvis du for eksempel har designermøbler du gerne vil have redigeret ud af billederne), ekstra arkitekttegninger til forbedringsforslag af huset, sæsonfotografering og meget andet.

Tag med flere forskellige mæglere med på fremvisning

Indrømmet – det kan virke underligt at tage ud på fremvisninger inden man sætter sit eget hus til salg. Nogen vil påstå at det er skørt at risikere at forelske sig i et andet hus inden man har solgt det man har, men faktisk får man her virkeligt muligheden for at opleve ejendomsmægleren fra sælgersiden. Og så kan man herefter afgøre hvilken slags oplevelse man gerne vil have når potentielle købere er på fremvisning hos en selv. Nogle mennesker vil måske tænke at man vel bare vel have den, der er mest fremme i skoene og får solgt og det kan være et helt fint parameter at gå ud fra. For vores vedkommende var det vigtigt at det var en mægler der var fagligt dygtig, engageret og som har respekt for den potentielle køber – og ikke er alt for sælgende i sin fremtoning. Fordi det er sådan vi bedst selv kan lide det.

Spørg i jeres netværk

I kender med garanti nogen, der har solgt hus i nærheden af hvor i selv bor. Spørg dem hvad deres oplevelse er at den mægler de har brugt – overholder mægleren de aftaler, der er lavet, er mægler proaktiv i forhold til at lave en indsats for at sælge huset. I det hele taget bare hvad deres generelle oplevelse med den pågældende mægler er.

Kig i statistikken

Det her er jeg ret vild med. På Boligsiden kan du finde statistik over hver enkelt mæglers salg. Du kan se markedsandele, hvor mange boliger mægleren har solgt, hvor mange procent af de ejendomme de får ind som de rent faktisk også sælger, gennemsnitsliggetiden og hvor de ligger henne prismæssigt i forhold til områdets mæglere. Statistikken er frit tilgængelig og du kan altså sammenligne mæglerne i dit område – alt sammen i en overskuelig statistik. Du kan samme sted også se deres kundetilfredshed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På besøg hos.... Mor med mere