Hvis man nu ikke synes at ferien er spændende nok i sig selv

9 ting jeg kommer til at savne ved vores gamle hus

Selvom vi glæder os rigtig meget til det nye eventyr i form af nyt hus, så er der (heldigvis) også ting jeg kommer til at savne ved det gamle. Jeg siger heldigvis fordi vi jo har været glade for at bo her de seneste 10 år og der ligger naturligvis masser af oplevelser og minder gemt på stedet.

Selvom vi har holdt både store fester her på matriklen og det er stedet vores to yngste børn er født, er det alligevel mere de små ting jeg kommer til at savne – i ved de små nære ting, der har været med til at gøre hverdagen lidt ekstra fin. Jeg har planlagt at lave en lille liste over ting jeg værdsætter ved huset, fordi jeg naturligvis håber at de nye ejere kommer til at sætte pris på nogle af de samme ting. Jeg kan godt se at det er svært at argumentere for at jeg hverken er romantisk eller nostalgisk anlagt efter den sætning.

Nostalgisk eller ej – her kommer i hvert fald listen over ting jeg kommer til at savne ved vores “gamle” hus:

  1. At ligge i hængekøjen mellem birketræerne og lytte til bækkens rislen lige ved siden af. Denne her er på absolut førstepladsen. At have en bæk lige i baghaven er simpelt hen det hyggeligste og mest terapeutiske jeg kan komme i tanke om. Der er brugt adskillige timer i den hængekøje – af hele familien. Der er tænkt store tanker, små tanker, overhovedet ingen tanker.
  2. Picnic under æbletræerne. Da vi flyttede ind i huset gav mine svigerforældre os 10 frugttræer, som vi plantede i bunden af vores have. Ud over at træerne de seneste par år har været virkeligt gavmilde med frugt, så har vi også nydt at holde picnic dernede. Særligt vores yngste er helt vild med konceptet picnic og har ganske ofte lavet en lille madpakke og inviteret os alle på picnic.
  3. At kunne gå op over bakkedraget og kigge ud over fjorden. Hvor har vi mange gange taget turen op over bakken for at kunne se ud over fjorden – bare siddet på den lille hjemmelavede bænk på toppen og nydt udsigten af vand så langt øjet rakte. Jo, der er fine fordele ved at bo på landet.
  4. Vores fine lyse karnap. I starten af 00’erne lavede nogle af de tidligere ejere en karnap på huset, som faktisk var det vi faldt for da vi så huset for første gang. Karnappen ligger i forlængelse af køkken-alrummet og er et af de steder i huset vi har tilbragt mest tid. Den er det perfekte morgenmadsspot, kreaplads, hyggekrog og der strømmer lys ind i rummet hele året rundt.
  5. At drikke min morgenkaffe på solsiden af huset. Fra tidligt forår til sent efterår har jeg ganske ofte benyttet mig af lejligheden til at indtage min morgenkaffe på den ene terrasse – på den side af huset hvor solen står op. Det kan jeg heldigvis også praktisere i det nye hus og det glæder jeg mig til.
  6. Små projekter på huset. Jeg håber seriøst ikke min mand læser med her, for hvis der er noget vi har talt om at vi glæder os til så er det et hus uden nævneværdig vedligehold. Og det mener jeg fortsat at jeg kommer til at sætte pris på. Men små projekter har nu altid været hyggeligt synes jeg – og vi er gode til at have projekter sammen. Dem finder vi nu nok også et par stykker af på det nye hus – de kommer bare ikke til at bære præg af decideret vedligehold.
  7. At bo tæt på havet. Det er ren luksus at bo så tæt på havet som vi har gjort de seneste 10 år. En hurtig køretur, med bilen eller på cykel, bringer os til en dejlig strand, hvor vi har tilbragt mange timer. Om sommeren naturligvis som badestrand, men også resten af året til gåture. Vi får ikke på samme måde havet som nabo ved det nye hus – der har vi til gengæld en skov lige om hjørnet.
  8. Et stort hjemmekontor. Hold nu op hvor jeg værdsætter at jeg til daglig kan nå på arbejde på 10 sekunder. At have et hjemmekontor fungerer virkeligt godt for os på mange måder. Skal børnene hentes tidligt eller er der en der er syg er det bare ekstra praktisk med kontor derhjemme. Lige nu er vi i overvejelser om et kontor i byen når vi flytter – mest fordi det ekstra værelse vi får i det nye hus ikke er så stort. Til gengæld er der en større udbygning, som vi godt kan bruge som kontor på sigt – der skal lige en mindre opfriskning til, så kan det bliver rigtig godt. Hov, der fik jeg så mit lille projekt.
  9. Sø i baghaven. Som tilfældet har været med bækken, så har vi også nydt at have en sø i haven. Ud over det hyggelige med vand i haven har vi også nydt godt at et rigt dyreliv i haven. Vi har en hejre og et andepar, der har fast hovedsæde i vores have om sommeren og det er altså lidt særligt synes vi.

Jeg tænker at der måske sniger sig et par ting mere på listen over ting jeg kommer til savne. Vores datter nævnte at hun ville savne alle de minder, der er i huset. Dem er jeg heldigvis sikker på at vi får lagret i hjertet og kan tage med til det nye sted.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis man nu ikke synes at ferien er spændende nok i sig selv