9 ting jeg kommer til at savne ved vores gamle hus

5 fine steder du bare må opleve i Østrig

Vi har rejst i Østrig i mange år efterhånden. Vi er ret begejstrede for at kunne arrangere en blanding af afslapningsferie med aktiv ferie, hvor det hidtil har drejet sig om at vandre i bjergene. Børnene har været med siden de ikke var større end de kunne sidde i en vandrerygsæk og er heldigvis lige så begejstrede som os. Hvis man lige tager østrigsk “cousine” ud af ligningen synes vi faktisk at det er et ret perfekt land at rejse i.

Vi har tidligere rejst i Østrig med autocamper, men også boet i Airbnb lejlighed, på hotel eller i hotellejlighed. Vi holder egentlig af selv at kunne lave mad og hotellejlighed passer ret godt til vores temperament. Det havde vi også booket i år – i øvrigt en rigtig lille perle vi fandt. Med den bedste hotelservice jeg tror vi nogensinde har fået. Vi taler en velkomst da vi ankom, der indebar champagne, rundvisning og et umådeligt venligt personale. De toppede service ved at have styr på min kære mands fødselsdag et par dage senere og havde arrangeret vin og chokolade i lejligheden. Skulle du lede efter en overnatningsmulighed i Tirol kan vi varmt anbefale Valentin Apartments i Sölden.

Her får du lige en liste over ting vi bare synes du må opleve hvis du overvejer at rejse i Østrig:

 1. Burg Hohenwerfen
  På denne borg kommer du til at opleve middelalder helt tæt på. Borgen, der er over 900 år gammel og ligger ved Salzburg byder på alt fra rundvisninger for hele familien, spændende “skattejagt” for børnene, museum, ørneshow og bare helt fantastiske omgivelser. Vi fik flere timer til at gå på borgen uden på noget tidspunkt at synes at vi havde fået nok eller for den sags skyld set det hele. Særligt begejstrede var vi for det store falkonérshow, der var det mest imponerende af sin slags vi har set. Der blev fløjet med både mindre fugle og de helt store ørne – meget betagende og imponerende.
  De guidede rundvisninger på borgen var også fascinerende og her er man som dansker fint hjulpet af høretelefoner, hvor man får hele historien på dansk. Vi synes oplevelsen ligger i den prisvenlige ende, når man tager i betragtning hvad man får for pengene. En familiebillet, 2 voksne og 2 børn (med alle oplevelserne inklusive) koster 38 euro – så kan man tage liften både op og ned til borgen. Man kan også købe en billet uden lift og blot gå op og ned eller vælge en kombination som vi gjorde, hvor vi tog liften op og gik ned. Borgen har i øvrigt været kulisse til filmen Ørneborgen og Sound of Music.
 2. Lifttur op i bjergene
  Jeg elsker at være i bjergene – desværre er jeg ikke kæmpe fan af selv at køre derop, hvilket jo er en ret uheldig kombination når man godt kan lide at vandre deroppe. Jeg har dog erfaret at jeg kan klare turene med lift og så stadig få fantastiske bjergoplevelser sammen med min familie. Vi har efterhånden prøvet en del liftbaner i Tirol området og kan anbefale at man tager en tur op – om det er for at vandre eller blot nyde den fantastiske udsigt. Mange steder har restauranter på toppen og en del steder også naturlegepladser, så der er rig mulighed for oplevelser for hele familien. Tirol er også kendt for at være cykelområde, så har man lyst til en anderledes oplevelse kan det anbefales at leje et par cykler (mange steder kan man få cyklen med i liften) og tage en cykeltur i bjergene.
  I Sölden, hvor vi boede denne gang, har man filmet dele af 007 filmen Spectre og en del af det imponerende set kan opleves på toppen af Gaislachkogel – det er ret utroligt hvad de har gjort ud af den oplevelse. Det er ikke svært at finde liftture, uanset hvilken del af Tirol du befinder dig i – spørg enten på turistkontoret eller på hotellet hvor du bor.
 3. Aqua Dome Therme
  Glem alt hvad du troede du vidste om thermebade og svømmehal. Aqua Dome er uden sammenligning det fineste sted vi har været, når det kommer til at spendere end dag med badehygge. Her er masser af muligheder for både børn og voksne og man kan bruge en del timer på bare at hygge sig i de forskellige bade. Du kan både nyde de lidt mere almindelige pools og så er der også en stor børneafdeling, med rutsjebaner og forskellig vandsjov. Vi har været der en del gange efterhånden og det vi nok er mest begejstrede over er at der også er udendørs bade, hvor det bogstaveligt talt føles som om man svømmer inde imellem bjergene. Her finder man også tårne med boblebad, saltvandsbassin og massagebade. Virkelig skønt. I år boede vi på det hotel som er en del af Aqua Dome og havde bestilt halvpension. På den måde skulle vi kun koncentrere os om at bade dagen lang. Vi havde booket et familieværelse, med fin plads til os alle fire. Vi brugte dog det meste af dagen under vandoverfladen, men det var rart at kunne trække sig tilbage på værelset i løbet af dagen for lige at holde pause. Vi har tidligere besøgt stedet med dagsbilletter og også det fungerer virkeligt fremragende. Vi anbefaler at man springer søndage over, hvis muligt – der er der temmelig mange mennesker – det er nemlig dagen, hvor også alle de lokale besøger stedet. Man må ikke tage billeder inde i selve Aqua Dome, så i må lige nøjes med et par billeder fra vores hotelværelse og ellers kigge på hjemmesiden, der giver et fint overblik over stedet.
 4. Timmelsjoch Hochalpenstrasse
  Hvis du er til en fin og usædvanlig tur over et bjerg (med en tur op i den østrigske side og ned på den italienske eller omvendt) så kan turen over Timmelsjoch anbefales. Det er faktisk lidt snyd at jeg anbefaler den for jeg har ikke været med hele vejen (turen ned på den italienske side er ikke for mig). Til gengæld har min familie været over flere gange og nyder turen hver gang. På ruten er der lavet 5 fantastiske panorama spots, med hver sit tema. Her er det oplagt at stoppe bilen og se de forskellige seværdigheder – der er blandt andet lavet et smuglermuseum på det ene stop og på samtlige af stederne er der bygget fine udsigtsposter. En enkelt tur i bil koster 16 euro og en retur (hvis man vil en tur til Italien) koster 21 euro. Og det er altså alle pengene værd. Det var i øvrigt på toppen af Timmelsjoch at vi købte vores nye hus – det kan du læse mere om her.
 5. Innsbruck
  Overvejer i at tilbringe en dag i byen mens i er i Østrig kan vi anbefale at tage en tur ind til Innsbruck. Det er ret ofte Salzburg eller Wien, der bliver fremhævet når man læser om seværdige byer i Østrig, men vi synes også at Innsbruck har virkelig meget charme. Her kan man hygge sig med alt fra helt almindelig shopping til en tur rundt i byen og se de fine bygninger som byen rummer. Her er et rigt caféliv og vi oplever en service, der minder meget om den tyske når vi rejser der. Her er noget at se for både store og små. Er man til seværdigheder kan vi også anbefale en tur ud og se Swarovski Kristallwelten der ligger lidt udenfor byen. Man kan nøjes med at gå en tur i den fine park og i butikken eller betale for at komme ind i selve museumsdelen også. Vi synes vi oplevede nok ved blot at gå en tur udendørs og i butikken – der var bling for alle pengene.

Vi har flere venner, der har haft en virkelig god oplevelse med verdens længste Rodelbahn – den ligger ikke langt fra Innsbruck og her kan man altså fornøje sig med en 3,5 km lang bjergbanen, hvor man sidder i en vogn på skinner og suser ned af bjerget – så den kommer også lige med på listen som bonus selvom vi ikke selv har prøvet den endnu. Du finder Imster Bergbahnen lige her.

Har du flere gode ferie tips til Østrig så lad mig endelig høre fra dig – indtil da “Servus”.

2 kommentarer

 • Hej Jette. Skøn læsning om dine tips til Østrig. Vi er selv lige kommet hjem fra en fantastisk tur til Østrig. Vi var på Kitzsteinhorn ved Kaprun og der kan du sommeren igennem om tirsdagen kl. P
  9 blot betale for en normal tur op med liften komme på en guidet tur, der varer Ca 3,5 timer. En fantastisk tur hvor vi kom på steder og områder vi ikke selv ville være kommet ud på. Op i 4 forskellige klimazoner, studie af vilde dyr og blomster. Vores guide talte engelsk under turen kunne sågar enkelte ord på dansk. http://www.kitzsteinhorn.at det var pengene værd 109 euro for to børn født 2002 – 2012 og to voksne – familie rabat hvor flere børn er gratis. 2 euro i depot for hvert liftkort som du får retur tilbage ved foden af bjerget. Alle i familien var meget begejstret og havde en fantastisk imponerende dag.
  Tillykke med hussalg og huskøb – glæder mig til at følge med i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homestretch

   Tusind tak fordi du deler dine oplevelser med Østrig Conny – Kitzsteinhorn må afgjort på listen til vores næste eventyr i Østrig. Det lyder som en virkelig særlig oplevelse. Du kan godt regne med at der kommer masser omkring det nye hus løbende – vi glæder os meget til det nye – tusind tak fordi du følger med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 ting jeg kommer til at savne ved vores gamle hus