5 familievenlige hoteller i Hamborg

9 ting jeg glæder mig til ved vores nye hus

Med kun lidt over to måneder til vi flytter er der naturligvis en masse praktiske ting, der presser sig på for at blive ordnet. Heldigvis er der også rigtig meget glæde og forventning bundet op på processen og der er en del ting jeg glæder mig særligt til ved at flytte ind i vores nye hus.

Nogle er helt lavpraktiske, andre er måske mere ukonkrete og bundet op på en følelse og så er der nok en ting eller to, der er lidt fjollede (se for eksempel punkt 5 på listen) – ikke desto mindre fortjener de alle en plads på listen, som du kan få et indblik i her:

 1. Vedligeholdelsesfrit hus
  Det er ikke tilfældigt at det har fået førstepladsen på listen. Vi glæder os så meget over, at vi har købt et hus der er (stort set) vedligeholdelsesfrit. Ikke at skulle tænke på at male vinduer og facader foreløbigt er faktisk ret højt på vores hitliste. Mange har allerede spurgt hvad i alverden vi skal bruge al vores tid på når vi flytter fra en ejendom, der er et projekthus. Vi svarer hver gang: Nyde det!
 2. En mindre have
  Vi har været rigtig glade for at have masser af plads omkring os, men lige 7000 kvm have behøver vi ikke længere, så vi glæder os til en mellemstor have (1300 kvm), der er velanlagt og hvor der er tænkt på at haven skal være nem at passe. Der er en kombination af græs og beton i haven og det kommer ikke til at tage mange timer hver uge at holde den. Jeg glæder mig til at kunne vise billeder af blandt andet haven – det kan lyde mærkeligt at man har lavet noget af det i beton, men det fungerer bare SÅ godt og er super flot synes vi. Og så er der ingen fliser vi skal rense imellem – total win.
 3. Nemmere hverdagslogistik
  Det er ét af de punkter, der har været højt på vores ønskeliste – nemlig beliggenheden på vores nye hus. Så hverdagslogistikken bliver lidt nemmere. Børnene får væsentligt kortere til skole og det betyder dels mindre køretid, men skulle også gerne give dem en større frihed til for eksempel legeaftaler. Samtidigt kan vi nu gå ned i byen på 10 minutter, til idrætsaktiviteter på blot 5 minutter og i den lokale Rema1000 på 2 minutter. Det må da give en lidt lettere hverdag.
 4. At se vores venner mere i hverdagene
  Vi håber at vores nye beliggenhed kommer til at betyde at vi i højere grad kan invitere vores venner til koncept “spis-og-skrid” – hvor vi kan spise sammen, få sludret og hygget i et par timer på en helt almindelig hverdag.
 5. At få bragt mad til døren
  Indrømmet – det er lidt fjollet og jeg tænker endda at det virkeligt fantastiske går af konceptet efter et stykke tid, men når man har boet 10 år på landet uden mulighed for at få bragt mad til døren, så tænker jeg det lige skal testes et par gange eller ti når vi flytter til byen.
 6. Skov i “baghaven”
  Med vores nuværende bolig har vi 10 minutter til havet – i det nye hus får vi 10 minutter til skoven. Det er selvfølgelig en smagssag om det er et godt tradeoff, men når man nu ikke kan få det hele synes vi faktisk at det er et fair bytte og vi glæder os til at kunne cykle i skoven med ungerne eller lige tage en løbetur i dejlige omgivelser så tæt på vores hjem.
 7. Ny indretning
  Med det nye hus kommer også muligheden for ny indretning. Det glæder jeg mig ret meget til. Selve flytningen giver også fin anledning til at få sorteret i vores ting og vurdere om der er ting, der skal smides ud, gives væk, sælges eller køres på genbrug – det i sig selv er en proces jeg er fan af. I forhold til selve indretningen af det nye hus er der også nogle valg, der skal tages fordi der blandt andet er indbyggede skabe i alle værelser og en del vinduespartier – det sætter naturligvis en vis begrænsning i indretning, men byder også på nye muligheder.
 8. Nye badeværelser
  Det er ganske vist hele huset, der er gennemrenoveret, men noget af det jeg glæder mig særligt meget til er nye badeværelser. Det badeværelse vi har nu er både stort og praktisk indrettet, men stilen er hentet i 80’erne og jeg glæder mig til en opgradering af de brune fliser fra dengang til et noget mere moderne look. Jeg forestiller mig jo nærmest spa-stemning når man træder ind i det nye badeværelse.
 9. Træningscenter lige om hjørnet
  Blot 5 minutters gang fra vores nye hjem ligger træningscentret. Det bliver godt nok svært at finde på undskyldninger for ikke at komme afsted, når centret ligger så tæt på. Uanset om jeg har en vagt eller selv skal træne tænker jeg at det bliver noget af en gevinst at være så tæt på i hverdagene.

Jeg er sikker på at listen bliver længere og længere inden vi skal flytte og så er der med garanti også masser af ting at glæde sig over, når først vi er rykket ind i vores nye hjem. Sagde jeg at vi glæder os?

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 familievenlige hoteller i Hamborg