All in på Halloween

5 ting jeg allerede har lært ved at eje et nyt hus

Tiden både flyver afsted og står helt stille her i vores nye hjem. Mest det første faktisk og i dag er det præcist en måned siden vi flyttede ind. Jeg kan hilse og sige at jeg har pakket flere kasser ud end jeg troede jeg havde pakket og vi har virkelig knoklet for at få det til at føles som et hjem hurtigt. Og det gør det heldigvis – det føles som det mest naturlige at bo her og so far savner vi ikke det gamle hus overhovedet.

Jeg har tænkt en del over det der med mine forventninger til det med at flytte i nyt hus (ikke bare et andet hus, men et nyt i den forstand at det er gennem renoveret) og en del af mine forventninger passer spot on til virkeligheden. Du kan læse mere om mine forventninger til alt det nye lige her.

Her kommer så listen over 5 ting jeg allerede har lært ved at eje et nyt hus:

 1. Hverdagslogistikken ER nemmere
  Det her var et af de punkter vi vægtede rigtig højt da vi skulle vælge ny bolig og selvom det handler mere om beliggenhed end om selve huset, så får den altså en plads på listen. For hold nu op en forskel det har gjort. Vores søn, der går i 4.klasse laver nu aftaler om eftermiddagen i en grad vi ikke har oplevet før – og han går da også selv hjem flere dage om ugen. Fordi han kan – og gerne vil. Flere dage om ugen henter jeg også ungerne på gåben og så får vi en fin hyggestund på hjemturen – og ekstra skridt på kontoen. Det sidste er faktisk endnu en gevinst ved den nye beliggenhed – jeg når nemt de 10.000 skridt hver dag.
 2. Nullermænd og rod opstår i præcist samme tempo, som tidligere
  Jo, den er god nok – desværre. Til gengæld er det nye hus væsentligt nemmere at gøre rent og bare det at det er et ét-plans hus gør at rengøring og oprydning er nemmere. Og så opererer vi med den tommelfingerregel der hedder at man kan have den mængde ting man kan holde styr på og har plads til.  Og det gælder i øvrigt også voksne. Det betyder at jeg også har måttet sige farvel til nogle af mine elskede kogebøger – der var ingen vej udenom.
 3. Vi oplever at vi har mere tid i hverdagene
  Her kan vi for alvor tale om at en af mine forventninger er blevet opfyldt. Vi synes faktisk at vi har mere tid i hverdagene (og i weekenderne for den sags skyld også) fordi der ikke hele tiden lurer et projekt om hjørnet. Så nu får vi rent faktisk spillet brætspil om eftermiddagen, vi får lavet eftermiddagsmad og hygget sammen, vi får lavet flere kreaprojekter og vi har alle mindre skærmtid end tidligere. Talk about a win-win. Indrømmet – jeg troede faktisk jeg ville komme til at kede mig lidt uden listen af projekter – men jeg savner det ikke overhovedet. Tværtimod – nu har jeg tid til noget andet – for eksempel at koncentrere mig om en indretning, der får mig til at føle mig mere hjemme i mit hus. Det var som om, at det ikke rigtigt kunne betale sig i det gamle.
 4. Jeg har en meget lang ønskeliste over ting jeg gerne vil have til huset
  På den gode side, så får jeg absolut ingen problemer med at lave en ønskeliste her til jul – faktisk har jeg allerede en del ønsker på listen. På den anden side kan jeg tænke lidt over det mon nogensinde stopper igen, når man først har fået et dejligt hus man gerne vil indrette. Uanset hvad, så synes jeg det er vildt hyggeligt at gøre sig tanker om, hvordan man tænker der kan blive ekstra hyggeligt i huset – og helt fremragende er det jo når man godt kan lide at blande nyt og gammelt og gerne jagter gode genbrugsfund til at gøre indretningen mere personlig med.
 5. At have køkken/alrum og stue i ét fungerer fremragende
  Jeg var faktisk lidt i tvivl med denne her inden vi flyttede ind – jeg håbede at det ville betyde at man ikke følte sig så isoleret når man stod i køkkenet og lavede mad, men var ærligt talt også spændt på om det ville fungere på den måde. Indtil videre har det kun vist sig at fungere fremragende. Rummet samlet familien endnu mere end tidligere og børnene er ofte med til at lave mad, fordi de rent faktisk opdager når man går i gang og gerne vil være med. Samtidigt fungerer det med at have en køkkenø virkelig godt synes jeg – det bidrager til følelsen af, at være tættere på hinanden og gør alt fra oprydning fra opvaskemaskine til skabe/skuffer og borddækning endnu nemmere.

Er der noget i din bolig du er særligt glad for – og vil du dele?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All in på Halloween