Få de fineste blomster til jul - og alle de andre dage

Lav den fineste julepynt med hjemmelavet selvtørrende ler

Nok er jeg ikke stor fan af det meget traditionelle julepynt – til gengæld elsker jeg den hjemmelavede af slagsen. Særligt hvis det indebærer en hyggelig krea-stund sammen med ungerne.

I dag deler jeg vores opskrift på hvid selvtørrende ler. Ler er måske så meget sagt – det er lidt mere skrøbeligt end ler, så porcelæn er måske mere beskrivende. Under alle omstændigheder er det virkelig fint at arbejde med og modsat for eksempel saltdej så har denne selvtørrende porcelæn en helt hvid farve. Den kan naturligvis males med akrylfarve når den er tør, men jeg synes også den er super fin som den er.

Opskriften er ret nem at gå til og du skal kun bruge to ingredienser (ud over vand) som du måske allerede har i dit køkken. Ellers kan de i hvert fald fås i nærmeste supermarked.

Ud over julepynt kan du naturligvis også lave små figurer til at sætte på julegaverne – så skal du blot huske at lave et lille hul foroven i figuren som du kan trække gavebånd igennem.

Hjemmelavet selvtørrende ler/porcelæn

Det skal du bruge:

125 gram natron
60 gram kartoffelmel
85 gram vand

Sådan gør du:

  1. Hæld ingredienserne i en lille gryde og varm massen op ved medium varme under konstant omrøring.
  2. Når massen er ensartet og minder om en dej tages gryden af varmen og massen afkøles helt inden du bruger den.
  3. Rul massen ud på bordet eller på et stykke bagepapir og brug forskellige udstikkere til at lave figurer af.
  4. Hvis du ønsker at dine figurer skal kunne hænge så lav et lille hul foroven i figurerne – enten med et sugerør, et lille grillspyd eller lignende.
  5. Du kan nemt lave mønster på dine figurer – prøv at trykke et stykke mønstret stof (for eksempel et stykke blonde) mod dejen og rul let hen over den – det kommer der et fint mønster ud af. Du kan også bruge stempler, blade eller andre småting til at lave mønster med – kun fantasien sætter grænser. De færdige figurer er også fine at bruge som bordpynt.
  6. Når dine figurer er færdige skal de tørre i et par dage (afhængig af tykkelse) – jeg lader dem bare ligge på et stykke bagepapir mens de tørrer.
  7. Du kan efterfølgende male dem med akrylmaling eller vandfarver hvis du har lyst.

Jeg vil meget gerne se jeres kreationer – hvis du tager billeder og lægger dem på Instagram kan du blot tagge mig eller bruge #homestretchjul

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få de fineste blomster til jul - og alle de andre dage