[Opskrift] Æblekage med marcipancrumble

9 slags julegodter, der absolut må på bordet i år

Måske har i dem i jeres familie – de der julegodter, som i bare ikke vil undvære. Hvad enten det er konfekt lavet på en bestemt måde, noget du huske fra din barndom der er et must på julebordet eller du som jeg har lidt sjove tilbøjeligheder når det kommer til julegodter – der er nærmest altid noget man bare må have for at det føles som “rigtig jul”

For mit eget vedkommende er det slik jeg husker fra mine bedstemødre – jep, åkander holder hele vejen. De tyske Lebkuchen, Spitzbuben og sukker Baiser er også et must. Og når alt det traditionelle er på plads holder jeg også af, at søge masser af ny inspiration til lækre sager.

Også i år har jeg været på jagt efter nye idéer og har fundet en hel række lækkerier, som jeg gerne vil prøve af – du får lige listen over dem der er på min “must try” liste for julen 2018 – jeg garanterer at du bliver lækkersulten undervejs.

  1. Julemarengs lavet som snemænd og små grankranse. Du finder dem lige her midt i Cecilias i øvrigt eventyrlige kageunivers. Jeg planlægger at jeg skal lave det sammen med mine børn – de vil elske at være med til at lege med marengs i lange baner.
  2. Trøffelkonfekt med nougat – du behøver bare sige nougat så er jeg solgt. Hvor seriøst lækkert ser det her konfekt ud, som Annemette Voss har lavet?
  3. Marcipanbrød med espresso og brændte mandler – indsæt selv englemusik. Dorte Bak har lavet et helt blogindlæg med konfekt alle kan lave – det er da smart. Tjek også lige de der Bounty juletræer hun har lavet mens du er der, ikke?
  4. Luksus Ferrero Rocher – ja tak. Louise ovre fra Sukkerhjerte laver de fineste og lækreste sager – det er bare at vælte dig i hendes søde univers.
  5. Julecheesecake – I rest my case. Liv Martine – kvinden, der inspirerer med kager og andre lækre sager i et tempo der får mig til tro at hun har 36 timer i døgnet – det er SÅ vildt hvad hun præsterer. Hun står bag denne her julecheesecake som er helt fantastisk – den er du nødt til at prøve.
  6. Snebolde – hvad er bedre end det? Måske hjemmelavede snebolde – kast dig endelig ud i at prøve Camillas opskrift. Og mens du alligevel er på hendes blog, så kig lige rundt – hun laver virkelig lækre sager og er vanvittig dygtig til at udvikle opskrifter.
  7. Berlinere – de må altså bare på bordet når det er jul her på vores matrikel. Og her henviser jeg altså til min egen opskrift for den er virkelig nem at gå til og giver de lækreste og mest luftige berlinere.
  8. Skal vi flette vore julehjerter sammen? Det kan du for eksempel gøre ovre hos Pernille, kvinden bag “mor med mere” – det er altså de fineste småkager.
  9. Vaniliekranse med marcipan. Hvor lækkert lyder det lige? I min verden bliver alt bedre med marcipan – sådan rundt regnet. Du finder opskriften ovre hos min søde ven Nip, der i øvrigt har masser af fine juleopskrifter du kan blive inspireret af.

Du kan i øvrigt finde flere af mine juleopskrifter her på bloggen – for eksempel denne julekage, de fine rensdyrcookies, brioche juletræet og Dutch baby juleedition,

Har du mon julelækkerier du bare ikke vil undvære på julebordet?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Æblekage med marcipancrumble