9 slags julegodter, der absolut må på bordet i år

[Opskrift] Marcipanhorn juleedition

Marcipan er og bliver en af mine yndlingsingredienser i det søde køkken – derfor indgår det også så ofte i de opskrifter jeg udvikler. Det er svært at beskrive hvad det er, der helt præcist gør det – jeg har nok bare altid været marcipan fan. I dag deler jeg min opskrift på marcipanhorn og håber at de vil vække lige så stor begejstring hos dig, som de gør hos mig.

Marcipanhorn juleedition

Det skal du bruge:

200 gram marcipan (jeg holder meget af bagemarcipanen fra Odense marcipan)
100 gram mandelmel
100 gram flormelis
½ tsk. kanel
40 ml mælk
100 gram mandelflager
½ spsk revet appelsinskal (kan udelades)
50 gram orangechokolade eller mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Ælt marcipanen sammen med mandelmel, kanel, revet appelsinskal og mælk – brug håndmixer eller røremaskine.
  2. Pak massen ind i husholdningsfilm og læg det på køl i ca. ½ time.
  3. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  4. Tag marcipanmassen ud af køleskabet og del den i lige store portioner af ca. 30 gram pr. portion.
  5. Rul hver marcipanstang i mandelflagerne. (sørg for at mandelflagerne sidder godt fast)
  6. Form hver portion til en aflang stang og bøj dem ved at lave en bue på midten – hvis marcipanen klistrer for meget så fugt dine hænder en smule inden du arbejder med marcipanen
  7. Bag marcipanhornene ved 175 grader varmluft indtil de er gyldent brune – 10-12 minutter.
  8. Lad marcipanhornene køle af på bagepladen.
  9. Dyp marcipanhornene i smeltet chokolade – 1-2 cm chokoladeovertræk i hver ende.

Er du blevet inspireret til julebagning kan du finde flere af mine juleopskrifter her på bloggen. Måske du har lyst til at lave et brioche juletræ, rensdyrcookies, krydret æblekage med marcipancrumble eller en Dutch baby juleedition. 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 slags julegodter, der absolut må på bordet i år