[Opskrift] Juletærte med frugt og frangipane

5 geniale sidste øjebliks gaver

Du kender det måske – det der med at du pludselig mangler nogle gaver i sidste øjeblik. Måske er du lige blevet spurgt om du kan ordne nogle gaver for andre eller du har blot haft for travlt til at være i så god tid, som du ellers havde planlagt. Samtidigt vil du gerne give noget personligt og noget med betydning for modtageren.

Så er det altså godt at have et par geniale gaveidéer i ærmet. I dag deler jeg 5 af mine favoritter når det kommer til geniale sidste øjebliks gaver.

Måltidskasser

De fleste af os med en travl hverdag vil uden tvivl sætte pris på en måltidskasse, der gør hverdagen lettere for os og som er et lækkert alternativ til den madplan vi selv finder på. Vores personlige favoritter er Aarstiderne, Coop måltidskasser og Skagen Food men udvalget er kæmpe stort efterhånden og der er noget for enhver smag. En del af tjenesterne tilbyder at man kan købe en gavekasse. For at have noget at give selve juleaften kan du jo overveje en mindre kurv med et udvalg af madvarer og så vedlægge et hjemmelavet gavekort til måltidskassen.

Findmåltidskasse.dk har gjort det nemt for dig, som ønsker at bestille en måltidskasse, men ikke kan finde rundt i hvilke leverandører der findes – tjek hjemmesiden og få et godt overblik.

Abonnement på et magasin

Man kan efterhånden få abonnementer på magasiner uanset hvad måtte interessere sig for. Og uanset om man er voksen eller barn. Når jeg giver et abonnement på et magasin til andre er det vigtigt for mig at det er den type abonnement, der stopper automatisk når de numre jeg har betalt for udløber. På den måde tvangsinteresser jeg ikke andre i at beholde et bestemt abonnement. Til gengæld giver et gavevalg som dette glæde over lang tid hos modtageren.

Oplevelser til det kommende år

Det er naturligvis oplagt at købe en af de mange gavebokse der findes på markedet – her kan du købe alt fra brunchoplevelser til biografbilletter og kroophold. Hvis du udvider konceptet en smule kan du lave den hjemmelavede version, hvor du laver en gavekurv med små hints til oplevelsen og et tilhørende gavekort hvor oplevelsen er beskrevet. En fælles spaoplevelse for dig og modtageren, en tur i biografen, en picnic, en tur på museum, et kursus i chokoladefremstilling – kun fantasien sætter grænser.

Genbrugsgaver

Jeg er fan af genbrugsgaver – og det gælder altså ikke kun hvis man er i sidste øjeblik med gaverne. De fleste mennesker jeg kender har ting i deres hjem, som de ikke selv bruger og som nemt kan bruges som gave. Måske du endda har oplevet at én du kender, har udtrykt et ønske om noget lignende og så har du jo den oplagte gaveidé. I min optik er genbrugsgaver på ingen måder en ringere gave end én jeg har købt fra ny.

Gavekort

Der er virkelig et stort udvalg af gavekort, som du kan købe på nettet – et oplagt valg hvis du er i sidste øjeblik med en gave inden jul. Vil du gøre det endnu mere personligt kan du overveje om du kan give et gavekort som for eksempel rengøring, vinduespudsning, børnepasning eller lignende til modtageren. Ellers holder jeg også af at købe gavekort til noget som jeg ved modtageren ikke prioriterer i hverdagen, men som vedkommende ville blive rigtig glad for. Det kunne være et gavekort til bøger, fordi jeg ved at modtageren elsker at læse, men sjældent prioriterer at købe det til sig selv, gavekort til lækre hudplejeprodukter eller gavekort til yndlingsbutikken. Du kunne også overveje en af de mange muligheder der er for velgørenhedsgaver. Jeg har igennem de seneste mange år købt velgørenhedsgaver til hele familien – nogle år har det været mikrolån, en køkkenhave, en ged eller et kort, der giver et måltid mad til udsatte mennesker, der lever på gaden. De gaver giver så meget mening for mig og der er masser af organisationer man kan støtte på den måde.

Er du fan af at lave gaverne selv kan du måske finde inspiration i mit indlæg om hjemmelavede gaver – det finder du lige her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Juletærte med frugt og frangipane