5 geniale sidste øjebliks gaver

Mens vi venter – 11 fine aktiviteter til børnene juleaften

Måske kan du huske det – hvordan timerne sneglede sig afsted juleaftensdag og hvor meget man bare kunne kede sig og slet ikke kunne finde på noget at lave, af bare spænding for selve juleaften. Det scenarie udspiller sig naturligvis også nogle gange på vores matrikel, selvom vores børn faktisk er gode til at finde på ting at lave juleaftensdag.

Dagens indlæg handler derfor om aktiviteter børnene kan lave juleaften, så det måske føles som om at tiden går bare lidt hurtigere. Måske kan du bruge noget af det som inspiration – måske har du også helt geniale idéer – i så fald vil jeg blive virkelig glad hvis du vil dele.

11 fine aktiviteter til børnene juleaften

 1. Byg en regnbue. På bloggen We like mondays er der de fineste idéer til kreativ leg for store og små. Flere af dem indeholder ting man blot skal printe før man kan gå i gang med at lege. En af dem er denne fine regnbuerutsjebane som blot printes og så er man klar til at bygge sin egen regnbue. Som de skriver på bloggen var det oprindeligt tænkt til mindre børn, men faktisk elskede deres store børn også at lege med det, så det er bare at kaste sig ud i det. Samme sted kan du også finde blandt andet et memory spil, der blot skal printes. Mens du er derinde så tjek lige alle de fine kreative ting til nytår også. Lad dig ikke skræmme af at bloggen er på tysk – langt det meste kan man sagtens finde ud af uden at skulle læse det hele.
 2. Spil juledilemma spillet sammen med ungerne og find gerne selv på flere “hvad ville du helst….” spørgsmål. Lad gerne børnene finde på flere spørgsmål – så går der lidt ekstra tid med det.
 3. Lav konfekt eller småkager. Det er jo et oplagt forslag og det plejer at være ret populært på vores matrikel. Det kan være du har en rest småkagedej liggende i fryseren som ungerne kan gå i krig med – hvis ikke så vælg en relativt nem opskrift de kan kaste sig over.
 4. Gå en tur i nabolaget hen på eftermiddagen og se på julelys hos naboerne.
 5. Leg med selvtørrende ler – du finder opskriften lige her. Børnene kan lave bordkort, pynt til træet eller julebordet.
 6. Dække bord – lad børnene slippe deres fantasi løs – jeg garanterer at du får et julebord, der er noget ud over det sædvanlige. Vores unger elsker at ordne alt fra de fine hør servietter til bordkort, pynt og endda taler til julemiddagen. De kunne for eksempel kaste sig over de fine knallerter til julebordet.
 7. Lave hjemmelavede julegaver – der er masser af gaver de sagtens kan lave på selve juleaftensdag. Alt fra bagværk til hjemmelavede bøger med historier og tegninger har været et hit på vores matrikel.
 8. Giv børnene en gave tidligt på dagen. Det trick har vi brugt flere gange og det er altid et hit. Vi finder en lille gave som vi ved børnene har glæde af at lege med i løbet af dagen. Det behøver slet ikke at være noget stort. I år har jeg valgt at gemme den seneste kreakasse vi har modtaget – den får de så juleaftensdag så de har det at hygge sig med i løbet af dagen.
 9. Lydbøger. Det er ret populært hos vores børn – de kan få virkelig lang tid til at gå med at lytte til bøger på deres værelser.
 10. Se Disneys juleshow – jeg er ret overbevist om at det er en tradition i mange hjem. Det er også et fast indslag hos os og det tidspunkt på dagen, hvor alle stopper med det de er i gang med og sætter sig og har en fælles hyggestund.
 11. Spørg om børnene har lyst til at være med til at forberede julemaden. Jeg synes det er ret hyggeligt og nemt at have børnene med i køkkenet – også juleaften. Man kan altid finde noget de kan være med til uanset deres alder.

1 kommentar

 • Jeg har også fået knaldet en del lydbøger af, her i juleforberedelsestiden – både under shopping, oppyntning, dagens nedpyntning (fejre jul andet steds end hjemme og skal derhen i morgen aften efter job) og gaveindpakning 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 geniale sidste øjebliks gaver