Vinderen af Playmobil konkurrencen er.......

[OPSKRIFT] Dutch baby og en historie om Alfreds æggefarm

dutch_baby_stoebejernspandeDen kan bruges som morgenmad, til søndagsbrunchen eller til eftermiddagskaffen – sådan en dutch baby er faktisk ret god til mange lejligheder og så er den virkelig nem at lave. I virkeligheden er det vel “bare” en pandekage bagt i ovnen – det er bare i anførselstegn fordi jeg jo er ret stor pandekagefan og derfor er det aldrig helt “bare” i min verden.

Under alle omstændigheder er sådan en dutch baby vildt lækker og kan varieres i det uendelige – både i en sød version som denne, men også med fyld, så man kan bruge den som frokost eller middagsret.

Som skrevet er det virkelig nemt at lave den – kunsten er relativt høj varme på ovnen og så at modstå fristelsen til at åbne ovnlågen mens den bager. Det er en af den slags herligheder, hvor det giver god mening at sidde foran ovnen og kigge mens den bager – altså i hvert fald hvis man er sådan en som mig.

Jeg er nødt til at knytte en lille historie til lige præcist denne her dutch baby – de æg jeg har brugt er nemlig ikke hvilke som helst æg. De fleste der kender mig ved at jeg er kæmpe øko fan. Nu kunne man sidde og tænke at der jo næppe er noget særligt ved økologiske æg efterhånden, men jeg har faktisk hentet de her æg hos den nok sejeste og i hvert fald yngste iværksætter jeg kender og det fortjener altså et par ord med på vejen.

Alfred er 7 (SYV) år og har sin egen æggefarm – jeg var på besøg hos Alfred (og hans familie) igår og var så heldig at kunne købe en hel bakke med de lækreste æg fra Alfreds høns. Alfred passer selv sine høns og sælger æggene til naboer, familie og venner. Han holder et sirligt regnskab og har styr på hvor mange bakker æg han har solgt – hver bakke får et nummer så man ved præcist hvilken bakke man har fået. Der er vildt god service og jeg har allerede bestilt en bakke æg hos ham til næste gang jeg kigger forbi.

aegalfreds_aeggefarm

Når man er iværksætter på 7 år har man naturligvis også sin egen Facebook side – hop ind og giv Alfred et like og en hilsen – du finder ham lige her – jeg kan umuligt være den eneste der synes at det er vildt sejt sådan at være iværksætter i den alder.

dutch_baby

Dutch baby

Det skal du bruge:

55 gram hvedemel
3 æg (stuetemperatur så tag dem ud af køleskabet lidt tid inden du skal bruge dem)
1 1/4 dl. mælk
40 gram smør der smeltes
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt

125 gram friske blåbær

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Pisk æg, mælk og tre spsk. af det smeltede smør sammen i en skål. (du har smeltet smør til overs – det skal bruges senere)
  3. Tilsæt sukker og salt og pisk melet i blandingen.
  4. Når ovnen er varm sætter du støbejernspanden ind i ovnen i 2 minutter (har du ikke en støbejernspande kan et ildfast fad bruges)
  5. Tag panden ud af ovnen og hæld det resterende smeltede smør i panden og pandekagedejen oven på.
  6. Hæld de friske blåbær oven i dejen og sæt panden tilbage i ovnen.
  7. Bag i ca.15 minutter – undlad at åbne ovnlågen undervejs. Skru evt. lidt ned for ovnen hvis du kan se at pandekagen tager for meget farve i de sidste minutter. Jeg plejer at skrue ned til 210 grader varmluft de sidste to minutter.
  8. Tag dutch baby’en ud af ovnen og drys evt. lidt flormelis over den – den er bedst mens den er lun så hav gerne en (lækker)sulten flok klar til at hjælpe dig med at sætte den til livs.Den smager fremragende med en smule hjemmelavet lemoncurd til – du kan finde en nem opskrift på lemoncurd lige her

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Playmobil konkurrencen er.......