Glæde på glas - en nem og personlig gaveidé

[Opskrift] Rugbrødstwistere til madpakken

rugbroedstwister[Indlægget er sponsoreret af Castus]

Det der med madpakker – det er ofte sådan et lidt blandet forhold man har til det. Nej hvor har jeg dog tidligere holdt meget lidt af det – og når jeg siger tidligere så er det fordi det faktisk har ændret sig ret meget de senere år. Nu er det ikke sådan at det ændrede sig fra den ene dag til den anden – det kom nok nærmere snigende og pludselig tog jeg mig selv i at tænke at det egentlig var ret hyggeligt at lave madpakker.

For mig er madpakken den hilsen mine børn får med hjemmefra og jeg vil så gerne gøre mig umage med den hilsen. Det betyder på ingen måde at de madpakker jeg laver er ekstra kreative eller tager vildt lang tid at lave – på den måde er jeg lige så hverdagsramt som alle andre, der laver madpakker på alle hverdage. Desuden er mine børn ret glade for deres rugbrødsmadder, så den del bliver der ikke pillet ved.

Til gengæld betyder det at jeg nyder at afprøve nye idéer og lave ekstra lækre ting til madpakkerne en gang i mellem. Som ambassadør for Castus får jeg jævnligt et brief om et nyt tema jeg skal lave opskrifter ud fra – og de her rugbrødstwistere er et resultat af det brief der handlede om brød med bid til for eksempel madpakken.

rugbroedstwistere_dej

Denne her version er naturligvis lavet med Castus produkter, men du kan variere fyldet i det uendelige. Under alle omstændigheder er selve dejen god som basis for en lækker rugbrødstwister – og ungerne kan i øvrigt sagtens være med til at bage dem.

Hvis du gerne vil have mere madpakke inspiration kan jeg varmt anbefale et besøg hos mine bloggerkolleger Sunde madpakker og Mor med mere – de er virkeligt gode til at finde på lækre sager til madpakken.

Rugbrødstwistere

Det skal du bruge:

350 gram hvedemel
250 gram rugmel
100 gram blandede kerner/frø (græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø eller lignende)
1 dl kogende vand
1 tsk.salt
25 gram gær – gerne økologisk
1 flaske hvidtøl (eller tilsvarende mængde vand – 330 ml.)
½ revet æble
4 stk. Castus Grinebidder – æble/pære/grønkål

Sådan gør du:

 1. Hæld kernerne/frøene i en skål og hæld det kogende vand over – lad blandingen trække ca.20 minutter og lad herefter blandingen køle af.
 2. Opløs gæren i hvidtøl eller vand i en røreskål (på røremaskine)
 3. Tilsæt blandingen af kerner/frø og rør godt rundt.
 4. Tilsæt herefter rugmelen og lad røremaskinen køre ved medium hastighed.
 5. Tilsæt revet æble og Castus Grinebidder der er skåret i små tern.
 6. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen indtil den er ensartet.
 7. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca.1 time.
 8. Del dejen i 4 portioner og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en firkant på ca.20×40 cm.
 9. Skær dejen over på midten på langs og skær herefter strimler af dejen så hver strimmel måler ca.10 cm i længden og ca. 1 cm i bredden.
 10. Læg hver strimmel på en bageplade beklædt med bagepapir og drej strimlen rundt så den kommer til at ligne en “twister”
 11. Bag rugbrødstwisterne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca.12-13 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Der er dej til mange twistere i denne portion – hvis du ønsker at variere lidt kan du lave twistere af to af de fire portioner med dej og lave rugbrødsmuffins ud af én portion og rugbrødschips af den sidste portion. Jeg lavede 8 rugbrødsmuffins ud af den ene portion dej – de bages ved 200 grader varmluft i ca.25 minutter. En portion dej til rugbrødschips: Bred dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Skæres ud i mindre stykker mens de er varme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glæde på glas - en nem og personlig gaveidé