5 idéer til hjemmelavede gaver

Bogidéer til Feinschmeckeren

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker kogebøger. I øvrigt nytter det heller ikke noget at forsøge at skjule det efter det blev blæst ud på nationalt tv at jeg havde en kogebogssamling der tæller et sted mellem 300-400 kogebøger. Lidt nørd er man vel.

Under alle omstændigheder lykkes det mig altid at komme op med nye bogønsker til både jul og fødselsdag. I dag vil jeg præsentere jer for et par stykker, der nok er lidt i feinschmecker kategorien – ja bevares – Jamie Oliver holder måske ikke helt i den forbindelse, men jeg har været fan siden hans første bøger kom på markedet og har faktisk kun været skuffet over en enkelt af hans bøger undervejs, så denne kommer alligevel med på listen.

Du finder links til bøgerne under billederne.

| Bacon – øjeblikke af lykke | | Modernist bread | | Neurogastronomi | | In my blood |

 

Bacon – øjeblikke af lykke

Sjældent har en bogtitel vel været mere rammende. Er man til bacon (og hvem er ikke det?) så er denne bog simpelt hen et must. Bogen indeholder lækre billeder og lige så lækre opskrifter. Ikke alene er det en bog med madopskrifter – du kan skam også lære at lave dit eget bacon, få viden om forskellige bacontyper og oven i købet blive klog på hvilken bacon, der går bedst sammen med hvilken whisky eller øl.

Modernist bread

Det helt store værk om brød. Videnskab om brød ned til mindste detalje – en ægte nørdbog, der længe har været på min ønskeliste. Den har vel sagtens det man vil kalde en premium pris. Til gengæld skulle det også være et premium produkt. En dag lykkes det mig vel at få den hjem til samlingen af brødbøger.

Neurogastronomi

Viden om sanser, smage, adfærdspsykologi og alle de ting, der kan have indflydelse på vores smagsoplevelser. Bogen indeholder 50 opskrifter og dem kan bruge når du skaber de fuldendte madoplevelser til dig selv og dine gæster.

In my blood

Her får du 100 opskrifter fra Bo Bechs restaurant Geist – jeg kan kun forestille mig at det er i verdensklasse. I bogen beskriver han også tankerne bag sin restaurant.

 

 

| Bartenderens grundbog | | Bread is gold | |Jamie i Italien | | Chocolate |

Bartenderens grundbog

Her er bogen, der tager dig igennem alt fra råd om udstyr og ingredienser, så du kan lave lækre drinks i hjemmebaren. I bogen er også opskrifter på klassiske cocktails og forfatterens egne signaturcocktails. Bogen står allerede i vores hjemmebar og vi er ret store fans af den.

Bread is gold

Her er ikke blot tale om “any other cookbook” – det særlige ved denne er nemlig at den er skrevet af en af de dygtigste kokke i verden. Hans passion er at skabe ekstraordinære måltider ud af helt almindelige råvarer og det på en måde, så alle uanset niveau og budget kan være med. Samtidigt ligger madspild ham meget på sinde og han har i bogen samlet opskrifter fra 45 af verdens bedste kokke, med netop almindelige råvarer og madspild som fokus. En anderledes kogebog, med et beundringsværdigt fokus.

Jamie i Italien

Feinschmeckerei eller ej – Jamie holder hele vejen i min verden. Den nyeste bog fra hans side tager udgangspunkt i italienske retter – alt fra pizza over antipasti til pastaretter og simremad er på programmet. Det kan kun være godt. Fordi italiensk mad, du ved.

Chocolate

Enhver med passion for chokolade må have stiftet bekendtskab med Kirsten Tibballs – ellers har man noget til gode. Her får du chokolade fra ende til anden – lækre kager, trøfler, chokoladebarer og alt muligt andet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 idéer til hjemmelavede gaver