[Opskrift] Verdens hurtigste rensdyrcookies - til uventede gæster i december

5 idéer til hjemmelavede gaver

Jeg er et af de mennesker, der synes at hjemmelavede gaver er ret fantastiske. De vidner tit om at giveren har gjort sig ekstra umage for at give en personlig gave og ganske tit også har brugt en del tid på at lave den. Det er da svært ikke at være fan af.

Jeg bruger også selv at give hjemmelavede gaver og opfordrer også gerne vores børn til det samme. Det er en fin lejlighed til at bruge tid sammen med at være kreative og børnene går ret højt op i det når vi går i gang.

Glæde på glas

Et af de mest populære indlæg her på bloggen omhandler konceptet med “glæde på glas” – et simpelt koncept, der kan gøres personligt og varieres på alle mulige måder.
Kort fortalt laver man en masse små sedler og skriver personlige hilsner på dem – det kan være citater, gode råd, minder eller blot komplimenter. Du kan lave glæde på glas til alverdens lejligheder – da jeg skrev indlægget om det havde jeg en veninde, der var inde i en udfordrende periode og derfor var mit udgangspunkt at skrive sedler, der kunne bringe et smil på hendes læber når hun lige havde brug for det. Jeg har brugt gaven ved flere lejligheder og det sjove ved det er faktisk at jeg hver gang også bliver ekstra opmærksom på, hvor glad jeg er for at have modtageren af gaven i mit liv… it’s the gift that keeps on giving….

Hjemmebag

Ja, den måtte jo komme fra min side, ikke? Op til jul er det naturligvis oplagt at bage julesmåkager eller lave konfekt, men et godt brød eller hjemmelavede cookies er altså heller ikke af vejen. Du kunne også overveje at hælde de tørre ingredienser til en kage på glas, gerne i lag så det ser flot ud, og så hænge en opskrift på siden af glasset. Så kan modtageren selv lave lækkert bagværk. Jeg har aldrig oplevet at folk ikke blev glade for hjemmebag. Prøv det endelig af, hvis du ikke allerede kender tricket.

Opskrifter

Den hører næsten til i forlængelse af det med hjemmebag. De fleste af os ligger inde med nogle opskrifter, som vi er særligt glade for.  Skriv de bedste af dem ned i en fin bog til formålet – sæt evt. billeder ind for at gøre det ekstra lækkert. Synes du ikke at du har nogle i dit personlige repertoire så søg på Pinterest eller blogs efter opskrifter du kan bruge til formålet. Hvis du vil engagere dine børn i gaven kan du bede dem lave illustrationer til opskrifterne – det giver det lige et ekstra personligt præg.

Billeder fra året der gik

Denne her gave er én af mine favoritter. Jeg kan bruge lang tid på at lave arrangere og bestille billeder på internettet fra året der gik og det er en gave, der altid vækker lykke. Vi har ret ofte lavet kalendere til bedsteforældrene, med billeder af vores børn fra året der er gået. Fotobøger, store fotostrips (du ved dem der ligner dem man laver i en fotoautomat) og magneter med billeder er også brugt. I år har jeg lavet fotobøger til vores to yngste børn med billeder fra 2018 – jeg er spændt på hvad de siger til det, men tror bestemt at det kommer til at give anledning til en masse snak om alt det vi har oplevet i år.

Oplevelser til det kommende år

Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Det kan være du gerne vil glæde en person i dit liv, som du synes du tilbringer for lidt tid sammen med, med fælles oplevelser i kan have i det kommende år. Lav en lille kasse med låg og læg breve i kassen, der beskriver de forskellige oplevelser – det kan være alt fra en skovtur til grillmad eller en tur i biografen. Læg brevene i hver deres kuvert og skriv på kuverten, hvornår den må åbnes. Alternativt kan du bede modtageren om at booke bestemte dage i sin kalender og overraske med en oplevelse i det kommende år.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[Opskrift] Verdens hurtigste rensdyrcookies - til uventede gæster i december