9 ting jeg glæder mig til ved vores nye hus

9 idéer der gør madpakken ekstra spændende

Med hverdagen lurende lige om hjørnet opstår også behovet for idéer til madpakken. Det er bare lidt ekstra spændende når der er gjort lidt ud af det og jeg ved at vores børn elsker variation når de åbner madkassen. De har naturligvis også deres favoritter og selvom jeg igennem de seneste par år faktisk er begyndt at holde af, at lave madpakke til mine børn, så er jeg også fan af de løsninger, der kan klares på relativt kort tid og gerne nogle der i samme ombæring kan laves i større portioner, så der også er til fryseren.

I dagens blogindlæg har jeg samlet 9 forskellige idéer til, hvordan du kan gøre madpakken ekstra spændende. Nogle mere tidskrævende end andre – fælles for den alle er dog at de er tests godkendt af børn (mine egne that is) så måske kunne det også tjene som inspiration til dig, der skal lave madpakker til børnene.

Ud over de opskrifter jeg selv udvikler holder jeg også af, at samle inspiration hos andre bloggere og på en del hjemmesider. En af dem jeg synes byder på meget fin madpakkeinspiration er Finax – de har dedikeret et hjørne af deres bageunivers til madpakkeinspiration – hop gerne derover og bliv inspireret og fristet.

Jeg har også flere indlæg med idéer til madpakken og nogle af dem får du her i en samlet oversigt – så burde det være nemt at finde lidt inspiration.

 1. Æggemuffins
  De her æggemuffins bruger vi ganske ofte som morgenmad på vores matrikel – men de er også et fremragende indslag i madpakken. De kan varieres efter smag – særligt på grøntsagsfronten varierer vi meget – alt efter hvad vi har i køleskabet. Du kan vælge at lave dem med et helt æg, som vist her eller blot piske æggemassen sammen med de øvrige ingredienser. Du finder opskriften lige her.
 2. Bagels med fyld
  Bagels er et hit i madpakken – jeg holder af at lave en grov version og så ellers fylde dem med nogle af de ting jeg ved mine børn bedst kan lide. Altid med en base af grøntsager – vores datter elsker salat, vores søn er mere til grove grøntsager. Det øvrige fyld kan være alt fra laks over leverpostej til falafler og spegepølse. Mulighederne er heldigvis mange med sådan en basse – og den bliver altid godt modtaget. Find opskriften på bagels her.
 3. Grøntsager og andre lækkerier
  Ligesom det ganske ofte sker at vi til aftensmad laver det vi kalder mad-fad (fint ord ungerne har fundet på) så bruger vi ofte idéen som base for en madpakke også. Her skærer vi blot grøntsager i mundrette stykker, arrangerer dem i madkassen og supplerer gerne med små frikadeller, falafler, forårsruller og lidt groft brød. Er der rester fra aftensmaden er det nærmest den letteste og hurtigste vej til en lækker madpakke.
 4. Rugbrødstwistere
  Apropos det grove brød så er her opskriften på rugbrødstwistere, der er lette at lave og som børnene sagtens kan være med til at lave. Vore unger synes det er ekstra sjovt at rugbrødet ser lidt anderledes ud – nogle gange skal der så lidt til. Du finder opskriften lige her.
 5. Mini pizzaer
  Her har du den ultimative genvej til hurtige mini pizzaer – de her er lavet med tortillabrød som base, men pitabrød er også en mulighed. Fyld lægges på efter ønske.
 6. Brødkranse
  Her er faktisk et eksempel på at jeg også tager genveje nogle gange – og hey – hvis det er gode genveje er alt jo godt ikke. Jeg har her taget udgangspunkt i en brødblanding fra Finax og lavet små brødkranse, der er perfekte til madpakken. Find fremgangsmåden her.
 7. Lækre “hotdogs”
  Et lidt anderledes indslag til madpakken får du med disse “hotdogs” – i princippet kan hunden have alt fra pølser til ostehaps i munden. Under alle omstændigheder er du nærmest garanteret et smil når barnet åbner sin madpakke. Du kan naturligvis bruge lige den opskrift på boller du har lyst til eller plejer at bruge – her får du opskriften på en “plain” model.
 8. Grove rugboller
  I perioder hvor mine unger synes at rugbrød er lidt trist sker det at jeg giver dem en grovbolle med i madkassen. De bliver ligesom tilfældet er med bagels, fyldt med lækkert pålæg og grøntsager. Opskriften finder du lige her.
 9. Kram i madkassen
  Selvom denne idé ikke er spiselig synes jeg alligevel den er særlig og jeg ved at mine børn (særligt den yngste) stadig holder af at få en hilsen med i madpakken. Du kan naturligvis let skrive en seddel selv – eller du kan tage udgangspunkt i dem jeg har lavet – de er lige til at printe ud og lægge med i madkassen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 ting jeg glæder mig til ved vores nye hus