Bogidéer til Feinschmeckeren

5 familieaktiviteter i kan lave i december

For mig handler december blandt andet om masser af familietid, hvor vi kan hygge os sammen og dyrke nogle af vores juletraditioner. Vores traditioner er et stort sammensurium af traditioner vi voksne hver især har med fra vores barndomshjem og traditioner vi har lavet sammen som familie. Nogle af dem er aktiviteter vi laver på egen matrikel og andre er oplevelser rundt omkring i landet. Fælles for dem alle er at de bidrager til den gode julestemning og giver masser af familietid sammen.

Måske du kan finde lidt inspiration til dine egne familieaktiviteter i december.

Besøg et julemarked

Der er masser af julemarkeder landet over og der er noget for enhver smag, så det er bare at finde det julemarked, der passer lige præcist til dig og din familie. Vi holder meget af at besøge julebazaren på Kolding Designskole hvor nuværende og tidligere elever fra skolen har lavet fine unikadesigns med juletema. Jul på Krusmølle er også en særlig juletradition for os – bor du i nærheden bør du unde dig selv et besøg på Krusmølle – og er der plads så book en brunchoplevelse mens du er der – det har altså en særlig stemning.
En oversigt over landet julemarkedet kan du blandt andet finde her.

Julebagning for hele familien – og med vennerne

Julebagning er noget af det hyggeligste jeg ved og det foregår flere gange i løbet af december her hos os. Vi deler gerne ud af vores julebag og derfor må vi ofte i gang flere gange. Både store og små elsker den tradition og det sker at vi inviterer gæster til at deltage i julebagningen. Her kan man nemt aftale at hver tager en dej med og så deler man det man laver. Det er med julebagning som med alt mulig andet bagning – jo flere jo bedre.

Fæld juletræ

For nogle år tilbage var vores søns eneste ønske til sin fødselsdag at vi skulle fælde juletræ den dag han har fødselsdag. Han har fødselsdag nogle dage før juleaften, så det er god timing og er siden blevet en tradition i vores familie. Det er helt oplagt at have en madkurv med på turen – med lidt lækre sager og varme drikke – og ellers kan man jo gøre det til en tradition at man pynter træet når man har fældet det og taget det med hjem. Hos fæld selv juletræ finder du en oversigt over nogle af de steder i Danmark hvor du selv kan fælde dit juletræ.

Pakke julegaver ind

Det giver næsten sig selv at det skal ske i løbet af december, men det er faktisk også en af de aktiviteter man nemt kan lave sammen som familie. Frem med kreasagerne og lad børnene være med til at lave til-og-fra kort, dekorere indpakningspapiret og lave pynt til gaverne. Det er simpelt hen så hyggeligt og gør indpakningen af julegaver til en skøn tjans. på Pinterest har jeg lavet et board med masser af juleinspiration – her finder du også idéer til indpakning af gaver. Se idéerne her.

Lave hjemmelavede julegaver

Jeg har altid elsket hjemmelavede julegaver – både at lave dem og at modtage dem og det er noget vores børn har arvet en forkærlighed for. Derfor er der ganske ofte gang i den aktivitet herhjemme op til jul – nogle år vælger vi et tema og andre år laver vi det der lige falder os ind. Jeg synes at hjemmelavede julegaver vidner om at giveren har gjort sig ekstra umage for at finde på en gave til modtageren – det er jeg ret stor fan af. Mangler du idéer til hjemmelavede julegaver kan du finde inspiration i dette indlæg jeg har lavet om emnet.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogidéer til Feinschmeckeren