Lav den fineste julepynt med hjemmelavet selvtørrende ler

[Opskrift] Æblekage med marcipancrumble

Æblekage i alle mulige varianter bliver bare aldrig en dårlig ting. Ikke i min bog i hvert fald. Derfor er det også oplagt at lave en juleversion, som denne jeg deler opskriften på i dag. Kagen er let at lave og har samtidig høj wow-faktor. Fordi alt bliver bedre med marcipan, du ved.

Jeg har tidligere haft succes med at variere kagen så den også indeholder karamel – her kan du med fordel skære toppen af kagen, smøre karamel på den nederste del og montere toppen igen. Den kan også fryses og kan derfor laves i god tid inden du eksempelvis skal have gæster – vælger du at fryse den vil jeg anbefale at vente med at drysse flormelis på den indtil umiddelbart inden servering.

Æblekage med marcipancrumble

Det skal du bruge:

100 gram sukker
50 gram brun farin
150 gram smør
3 æg
215 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver
75 gram hasselnødder (hvis du ønsker en intens nougat smag fra nødderne så rist dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter inden brug – husk at afskalle nødderne efter de har været i ovnen)
75 gram kanelkiks (for eksempel Bastogne)
½ spsk. kanel
200 gram æble skåret i tern

Marcipancrumble til toppen

100 gram marcipan
75 gram koldt smør
35 gram sukker
85 gram hvedemel

En smule flormelis til pynt

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft
  2. Hak hasselnødderne i mindre stykker
  3. Hak kanelkiksene fint – brug evt. en minihakker til formålet
  4. Rør sukker og smør sammen med en håndmixer, indtil massen er lys og ensartet.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen og rør indtil massen er luftig.
  6. Rør mel, bagepulver og kanel i massen og rør indtil massen er ensartet.
  7. Tilsæt nødder og kiks og rør rundt med en ske indtil det er fordelt jævnt i dejen. Dejen føles en smule mere “tør” end du måske er vant til ved en klassisk kagedej – det er helt som det skal være. Både æbler og smørret i marcipancrumblen afgiver en smule væde under bagningen.
  8. Skræl æblet og skær det i tern.
  9. Hæld dejen ned i en smurt springform på 20 cm i diameter.
  10. Læg æblestykkerne ned i dejen og tryk dem let så de næsten forsvinder i dejen.
  11. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter – i mellemtiden forbereder du marcipancrumble
  12. Skær marcipan og smør i mindre tern og hæld det ned i en skål sammen med sukker og mel og brug dine fingre til at lave en crumble ud af blandingen. Massen skal ikke være for fin.
  13. Tag kagen ud af ovnen og fordel marcipancrumble ovenpå kagen.
  14. Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 18-20 minutter – hold øje med at marcipancrumblen ikke bliver for mørk.
  15. Lad kagen køle af i formen når den er færdigbagt.
  16. Drys med flormelis inden servering.

Har du lyst til mere inspiration til julebagningen, kan du finde flere indlæg her, her og her.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav den fineste julepynt med hjemmelavet selvtørrende ler