Efterårsferie i Hamborg

[Opskrift] Halloweenkage med uhyggelig overraskelse

halloweenkage_med_overraskelseNu hvor Halloween er lige om hjørnet er forberedelserne så småt begyndt her på vores matrikel. Det er ikke fordi jeg er den store fan af konceptet, men ungerne synes det er ret sjovt og enhver anledning til at kaste mig ud i et nyt bageprojekt er altid kærkomment, så noget må der jo ske.

For et år siden var vi inviteret til Halloweenfest hos nogle venner og det var et kæmpe hit. De var gået all-in på konceptet og det var altså ret cool – og ungerne synes selvfølgelig at det var det bedste nogensinde. Alle gæster medbragte mad til buffetten og jeg skulle (naturligvis) stå for kagen.

Jeg tænkte at kagen absolut måtte have lidt wow effekt, hvis jeg skulle kunne imponere børnene. Èn ting er, hvor uhyggelig jeg kunne få kagen til at se ud sådan ved første øjekast – faktisk syntes jeg at det kunne være endnu sjovere hvis der var en uhyggelig overraskelse inde i selve kagen.

halloweenkageKagen er ret nem at lave og ungerne kan sagtens være med i køkkenet og de vil med garanti synes det er sjovt at være med til at gemme små uhyggelige overraskelser inde i kagen.

Selve kagen er bygget op af 4 lagkagebunde – to lyse og to mørke bunde og bliver smurt med chokolade ganache mellem lagene.

Halloweenkage med uhyggelig overraskelse

Det skal du bruge:

Til bundene:
250 gram usaltet smør
250 gram hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. fint salt
4 øko æg
3 spsk kakao (til halvdelen af dejen)

Chokoladeganache:

350 gram chokolade – jeg bruger denne 54,5 % fra Callebaut eller denne 33,6% fra Callebaut. Bruger du en af dem behøver du ikke hakke chokoladen yderligere.
240 ml piskefløde

Fyld og pynt:

125 jordbær/hindbær/blåbær (det du bedst kan lide)

250 gram sort fondant (fås blandt andet her)
125 gram hvid fondant (fås blandt andet her)

Sukkerøjne (fås bland andet her)
Uhyggelige overraskelser – for eksempel Halloween kage sprinkles (fås blandt andet i supermarkederne – kagedrys lavet som knogler, skeletter, kranier og lignende.)
Smarties, Halloween slik af forskellig art.

Sådan gør du:

Lagkagebunde (du kan naturligvis også vælge den hurtige løsning og hente bundene hos bageren)

 1. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
 2. Smør to springforme (ca.20 cm i diameter) med smør og drys med mel.
 3. Pisk smør og sukker sammen i en skål med en elpisker indtil blandingen er hvid og luftig.
 4. Tilføj æggene, ét ad gangen til blandingen mens du stadig pisker.
 5. Bland mel med salt og bagepulver og si det i æggeblandingen. Fold melblandingen ind i æggeblandingen med en dejskraber. Fold indtil dejen er ensartet.
 6. Del nu dejen i to lige store portioner og tilsæt kakao til den ene portion. Fold kakao rundt i dejen indtil den er ensartet.
 7. Fordel den mørke dej i den ene springform og den lyse dej i den anden springform.
 8. Bag bundene i ovnen i 20-25 minutter (tjek med et stegetermometer eller lignende at bundene er gennembagt)
 9. Lad bundene køle af på en bagerist – når bundene er kølet af deles de til 4 lagkagebunde

Chokolade ganache

 1. Smelt chokoladen sammen med fløden over vandbad – massen skal ikke koge.
 2. Hæld chokolade/flødeblandingen over i en skål, læg plastfolie helt ned på overfladen af chokoladen og stil den på køl i minimum 1 time indtil blandingen er fast.
 3. Pisk blandingen med en elpisker indtil massen er tyk (men ikke skiller) – synes ud at massen ikke er sød nok kan du tilsætte 2 spsk flormelis til ganachen.

Samling af kagen:

 1. Til samlingen af kagen har du brug for to hele bunde (en lys og en mærk) og to bunde (en lys og en mørk) hvor midten er stukket ud i midten i en diameter på ca. 5-7 cm. Skær enten midten ud med en skarp kniv eller brug en rund udstikker (se billede)
 2. Læg en hel lagkagebund nederst og smør med chokoladeganache i kanten af kagen (altså ikke i midten) – læg bær skåret i skiver langs kanten hele vejen rundt.
 3. Læg nu en lagkagebund med udstukket midte oven på den første (i modsatte farve) og smør tilsvarende denne i kanten med chokoladeganache og læg bær rundt i kanten.
 4. Læg endnu en lagkagebund med udstykket midte oven på og smør igen med chokoladeganache og pynt med bær i kanten.
 5. Nu fylder du midten af kagen op med alle de uhyggelige lækkerier – fyld gerne op til kanten af lagkagebund nummer 3.
 6. Til slut “lukker” du lagkagen med den sidste lagkagebund på toppen og sætter kagen kortvarigt på køl indtil ganachen har sat sig på kagen.
 7. Brug herefter overskydende chokoladeganache til at smøre kagen op med på ydersiden af kagen.
 8. Rul sort fondant ud til en stor rund cirkel, løft den forsigtigt op over kagen så den dækker hele vejen rundt og ned over kagen. Skær evt. overskydende fondant til med en skarp kniv.
 9. Rul den hvide fondant ud til et aflangt stykke og skær “mumiestrimler” ud, som du vikler rundt om kagen.
 10. Sæt sukkerøjne på kagen – sæt dem fast med lidt spiseligt lim eller en lille rest af ganachen.
 11. Glæd dig til at se børnenes reaktion når de skærer i kagen og ser de uhyggelige overraskelser inden i.

TIP: Kagen kan også sagtens bages af en god brownie – den bliver blot lidt tungere så. Eller måske har du din helt egen yndlingsopskrift på lagkagebunde – så bruger du bare den. Der er nærmest ingen grænser for hvilke overraskelser kagen kan indeholde.

Jeg vil glæde mig rigtig meget over at se din kreationer hvis du vælger at kaste dig ud i konceptet Halloweenkage med uhyggelig overraskelse. Du kan få masser af idéer til andre versioner på for eksempel Pinterest – søg bare efter “surprise inside cake” så skal du bare se hvor meget der dukker op.

PS: Der er i øvrigt flere idéer til Halloween snacks og DIY lige her.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie i Hamborg